Check up infernal

Mi se intampla rar, dar, totusi, mi se intampla, sa ma duc la doctor. Nu stiu ce detest mai mult : coada lunga (da, da...si aici e la fel), sala de asteptare, analizele sau impresia cu care ies de fiecare data, si anume,ca ar trebui sa ma ingrijesc mai mult.
De felul meu, sunt sanatoasa, dar starea de bine e datorata numai si numai capitalului genetic.
In Franta, medicul de familie e chiar de familie. Iti cunoaste viata, evenimentele importante, te duci ca la un prieten care te sfatuieste si in care ai incredere. Si te duci des. Ca ai nevoie sau nu. Mi-a fost greu sa ajung la acest raport cu domnu' doctor, nu ca nu ar fi competent dar, de felul meu, sunt mai timida. In plus, se exprima numai in parabole ce ma lasa, sincer va spun, perplexa timp de cateva ore bune dupa ce s-a terminat consultatia.
Cred insa ca, relatia s-a inrautatit brusc astazi. Va intrebati de ce. Ei bine, ati auzit de medicina anti - aging? Mdaa, doua cazuri : ati auzit dar nu va intereseaza (va considerati mult prea tinere pentru asa ceva) si nu ati auzit dar va intereseaza pentru ca, de felul vostru, sunteti foarte curioase!
Ooooh, cititor sau cititoare, tu care treci din intamplare pe aici, inchipuieste-ti privirea mea cand mi s-a pus aceeasi intrebare!
Anti - aging, pentru cine, pentru parinti? Pentru...peste cativa ani buni? Aaaah, nuuuu, pentru mine ? Adica, de ce? Pentru ca trandafirul trebuie ingrijit si taiat din timp? Pentru ca apa din vaza trebuie schimbata des? Iar casa are nevoie de o usa noua ? (V-am spus ca se exprima numai in parabole si nu m-ati crezut).
Ok, e adevarat ca ultima oara cand am intrat intr-un magazin sa ii cumpar mamei o crema anti-rides, doamna, "draguta" m-a intrebat daca e pentru mine. E adevarat si ca mi s-a spus ca ar trebui sa imi schimb poza din who's who facuta acum 10 ani desi mie mi se pare ca reflecta intru totul chipul meu de acum. Sau ca imi e greu sa renunt la mobilul cumparat acum 5 ani pentru ca cele de azi sunt prea complicate. Dar toate acestea sunt doar prostii, sufletul nu mi s-a schimbat, am aceeasi dorinta de a merge mai departe, de a descoperi lumea si de a trai din plin. Mai am atatea locuri de vizitat, sentimente de descoperit. Tzzz, tzzzz, tzzzz, anti aging nu e pentru mine!
Nu vreau un control care sa imi spuna daca voi imbatrani corect, nu vreau sa mi se masoare "nivelul de stres oxidativ si de inflamare a celulelor", nu vreau sa mi se recomande ce anume trebuie sa mananc pentru ca vitaminele B9, B12, D, C sau altele sa ajunga sa fie perfect dozate!
Vreau sa pot sa traiesc urmand de fiecare data numai bunul simt, in toate. Si daca vreau sa mananc un cupcake, sa stiu ca pot sa il mananc. Chiar daca mananc doar unul pe saptamana. Maine voi manca, cu aceeasi placere o salata! Totul e doar o chestie de echilibru. Echilibru si bun simt.

Cupcake

Ingrediente
3 oua
150 g zahar
3 picaturi de esenta de migdale amare
200 g faina
praf de copt
150 g unt
Crema
125 g zahar pudra
100 g unt moale
4 linguri de lapte

Preparare
Amestecati bine zaharul si ouale. Adaugati untul moale si amestecati din nou.
Varsati esenta.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Adaugati faina si praful de copt. Amestecati din nou.
Varsati luatul in tavi de muffins (1 lingura rasa in fiecare forma). Puneti tavile la copt pentru 25 - 30 de minute.
Scoateti tavile si lasati-le la racit. Scoateti fiecare cupcake din alveola.
Pregatiti crema. Amestecati untul cu zaharul pudra. Adaugati laptele si amestecati din nou. Puneti crema in pos si decorati fiecare cupcake.
Pofta buna!

Comentarii

Miha a spus…
Adevarat ai grait. Un echilibru in toate e cateodata suficient.
roxana a spus…
Arata infernal de bine cupcakes-urile, parca sunt niste flori de primavara!!
In ce priveste medicina anti-aging e firesc sa capete atat de mult avant, pentru ca marseaza pe o isterie internationala de masa (cu riscul de a-i supara pe multi), pe o incercare disperata a oamenilor de a nu mai imbatrani si, de ce nu, de a nu mai muri... Iar medicii, ca si ei sunt tot oameni, fireste ca o promoveaza pt ca este extrem de banoasa. Nu cred ca se castiga mai multi bani in orice alta specializare medicala decat in asta de anti-aging si chirurgie plastica (care tot intr-acolo bate).
Ce mi se pare aiurea este ca daca relatia pacient-medic este atat de apropiata si de prietenoasa, atunci astfel de "recomandari" facute oamenilor echilibrati si cu o buna parere despre ei insisi, care nu se sperie de batranete si inteleg sa-si traiasca la fel de frumos si de firesc orice varsta, nu ar trebui sa faca parte din "reteta" pentru acasa.
In fond, ce folos ca mor la 80 de ani aratand de 50 poate, daca sunt atat de senil(a) ca nu mai recunosc pe nimeni din jurul meu? Ce folos ca trupul pe care il ingroapa arata inca bine, cata vreme procesul de... sa-i spunem contopire cu natura este acelasi? E ridicol!
Sunt si eu in intregime de acord cu tine: totul tine de echilibru si bun simt.
Doina a spus…
Irina, cum frumos spunea cineva, sintem - fiecare dintre noi - un suflet care are vremelnic un trup. Atita timp cit sufletul respira, va respira si trupul lui, prin toti porii. De respiratia sufletului nu se ocupa medicii :)
Stiu putina lume care imbatrineste frumos, si nu cu ajutorul chirurgiei sau al terapiilor de intinerire miraculoasa. Cine n-ar vrea sa aiba trupul si chipul de la 25 de ani, forever? Combinatia 25 looks - 45 wisdom n-a reusit-o nimeni inca - pina or sa inventeze o pastila in sensul asta, eu una ma multumesc cu ce am, pentru ca daca sint sanatoasa si ma ingrijesc cit sa pot iesi in lume fara jena cred ca e suficient...
Anonim a spus…
Ti-am trimis un premiu. Felicitari pentru ceea ce faci, ca faci bine!
cupcake a spus…
asa e...trebuie sa ne gasim un echilibru in viata in absolut toate, eu o duc cam prost la capitotul asta dar inca invat:), te asteapta niste premii la mine pentru ca prea le zici frumos:*..imi plac cupcake-urile sunt foarte colorate, vesele iti fac ziua mai buna:D, te fac sa zambesti, se vor face
Anonim a spus…
Din pacate, eu sunt omul extremelor...spre exemplu, as manca TOATE cupcakes-urile tale!! :)) sunt atat de delicate si frumoase!!
Irina, ai filozofia de viata a unei frantuzoaice veritabile! Felicitari!
Gros bisous!
Gospodina de Criza a spus…
Sa stii ca nu mi-au scapat! Doar stii ca sunt o admiratoare forever!
Irina a spus…
Asa e, Miha. Desi, cand vad torturile tale, mai uit de echilibru!
Irina a spus…
Roxana, multumesc muuult! De fapt, anti-agingul propus era un pic mai ciudat. Iti fac analize, se uita cam ce iti lipseste sau cam ce ar trebui sa ai ca sa imbatranesti bine! Mananci altfel, iei vitamine, etc!
Eu zic ca unii imbatranesc mai frumos decat altii, poate pentru ca se ingrijesc, poate pentru ca au gene mai bune. Dar parca totul devine prea stiintific, nu?
Irina a spus…
Doina, bine ai venit! Ai mare dreptate, atata timp cat poti sa iesi in lume fara sa iti fie jena de tine, totul e OK.
Stii, mie chiar nu mi-ar placea sa mai fiu ca la 25 de ani. Prea tanara!
Irina a spus…
Iustina, multumesc pentru premiu si pentru mesaj!
Irina a spus…
Antzu, nici eu nu eram foarte echilibrata la 19 ani! Eu zic totusi ca esti pe calea buna, am vzaut eu pe Fresh Lifestyle!
Irina a spus…
Kzarinne, je pense que t'as raison... Gros bisous!
Irina a spus…
GDC Forever! Buuun, recidivez atunci! Adica, cat de curand!
roxana a spus…
De acord, mult, mult prea stiintific!! Totul se stabileste in functie de 'studii', 'statistici', 'analize complexe' si nimeni aproape nu mai da atentie la cum se simte, la ce simte sa manance sau nu, la cat simte nevoia sa doarma, la cat de bine it face - absolut personal - sa se expuna nu stiu cat la soare... si lista poate continua foarte mult!
Si eu cred ca unii oameni imbatranesc mai greu decat altii pentru ca se ingrijesc mai mult sau pentru ca au gene extrem de bune. Si sunt persoane care poate ca arata mai in varsta decat sunt in realitate, insa asta nu mi se pare deloc relevant cata vreme raman oameni calzi, deschisi, onesti.
Personal, frumusetea sau tineretea doar de dragul frumusetii si a tineretii, lipsite de continut, nu ma impresioneaza defel.
MariaM a spus…
eu nu am stiut ca exista asa ceva . E adevarat ca poate deveni isterie asa ca multe altele.Insa, gandind normal si in niste limite autoimpuse trebuie sa recunosc ca de un timp incoace ma cam dor multe oase...
Ceea ce nu se intampla acum 10 ani.
Cupcake mi se pare prea complicat dar rosiile cuiburi de mai sus sigur maine vor fi pe masa.