Olivier este un adept al sportului in toate formele posibile : jogging, ciclism, inot, etc. Ma uimeste de fiecare data cum, la aproape 40 de ani, fie ploaie, fie ninsoare, isi ia adidasii si pleaca la alergat timp de doua ore.
De cele mai multe ori alearga singur si, de fiecare data, inainte de plecare, il supun unui adevarat interogatoriu : in ce directie alergi, cate ore, imi promiti ca alergi numai pe trotoar, daca ploua ma suni sa vin sa te iau cu masina, etc. Joggingul face parte din viata lui si nu cred ca va renunta niciodata la alergare insa nu pot sa nu ma gandesc ca i se poate intampla ceva rau...
Inainte de plecare, Olivier mananca un baton de cereale si o banana. Cerealele integrale, nerefinate sunt un furnizor important de energie. La fel si banana.
Batoanele de cereale le fac in casa. Folosesc orice fel de cereale : orz, porumb, grau, ovaz, etc. Adaug seminte de floarea soarelui sau de bostan. Pun fructe uscate : stafide, capsuni, mere, prune, etc. Folosesc zahar nerafinat. Reteta de mai jos se poate realiza cu orice fel de seminte sau cereale, respectand proportia de 375de grame.
Ingrediente
125 g unt
110 g zahar
1 lingura miere
375 g de musli (cereale+seminte+fructe uscate)
Preparare
Topiti untul, mierea si zaharul pe foc mic.
Cantariti 375 de g de musli.
Amestecati musli cu untul topit si intindeti amestecul intr-o tava acoperita cu o hartie de pergament.
Puneti tava la cuptor la 160°C timp de 30 de minute.
Lasati tava la racit si taiati in batoane dreptunghiulare.
Impachetati batoanele in folii de plastic sau aluminiu.
Pofta buna !
Comentarii
ps. am trecut sa-ti spun ca te asteapta o surpriza...treci pe la mine...pupice
Cuptorul meu e ventilat. Sper ca batoanele au iesit bine.