Astazi, in parc ...Ce festival de culori si de lumini. Nicio creanga nu se aseamana cu alta, niciun copac nu imbatraneste la fel....
Si ce poate sa fie mai placut dupa aceasta plimbare decat o reteta din belsugul toamnei?
Mille feuilles suculent de sfecla rosie si telina
Cu siguranta ca telina sau sfecla nu sunt legumele cele mai frumoase pe care le intalnim in piata! Totusi ele se numara printre preferatele mele. Reteta de mai jos le combina intr-un amestec simplu dar deosebit de savuros. Folositi o tepusa de lemn sau o scobitoare pentru a tine toate straturile de legume.
Ingrediente
Salata de telina
1/2 telina
1 iaurt
1 lingura de mustar iute
1 lingura de suc de lamaie
Salata de sfecla
1 sfecla
sare
Sos
1 lingura de otet de Xeres
4 linguri de ulei de masline
sare
1 maslina pentru decor
Preparare
Prefer sa coc sfecla la cuptorul cu microunde, intr-un vas cu capac in care adaug putina apa. Sfecla e gata cam in 15 minute. Decojiti sfecla dupa ce s-a racit si taiati-o in felii.
Decojiti telina si radeti-o pe o sita.
Amestecati iaurtul cu mustarul si cu sucul de lamaie. Adaugati telina rasa. Amestecati din nou si sarati dupa gust.
Purcedeti la operatia finala. Pe o felie de sfecla adaugati putina salata de telina. Acoperiti cu o alta felie de sfecla. In acest fel alcatuiti cam 8 - 9 straturi de salate. Fixati straturile cu o tepusa de lemn in capatul careia infigeti o maslina.
Amestecati otetul cu cele 4 linguri de ulei. Sarati.
Serviti sosul alaturi de mille feuilles sau ungeti straturile de legume cu sos cu ajutorul unei pensule.
Pofta buna!
Si ce poate sa fie mai placut dupa aceasta plimbare decat o reteta din belsugul toamnei?
Mille feuilles suculent de sfecla rosie si telina
Cu siguranta ca telina sau sfecla nu sunt legumele cele mai frumoase pe care le intalnim in piata! Totusi ele se numara printre preferatele mele. Reteta de mai jos le combina intr-un amestec simplu dar deosebit de savuros. Folositi o tepusa de lemn sau o scobitoare pentru a tine toate straturile de legume.
Ingrediente
Salata de telina
1/2 telina
1 iaurt
1 lingura de mustar iute
1 lingura de suc de lamaie
Salata de sfecla
1 sfecla
sare
Sos
1 lingura de otet de Xeres
4 linguri de ulei de masline
sare
1 maslina pentru decor
Preparare
Prefer sa coc sfecla la cuptorul cu microunde, intr-un vas cu capac in care adaug putina apa. Sfecla e gata cam in 15 minute. Decojiti sfecla dupa ce s-a racit si taiati-o in felii.
Decojiti telina si radeti-o pe o sita.
Amestecati iaurtul cu mustarul si cu sucul de lamaie. Adaugati telina rasa. Amestecati din nou si sarati dupa gust.
Purcedeti la operatia finala. Pe o felie de sfecla adaugati putina salata de telina. Acoperiti cu o alta felie de sfecla. In acest fel alcatuiti cam 8 - 9 straturi de salate. Fixati straturile cu o tepusa de lemn in capatul careia infigeti o maslina.
Amestecati otetul cu cele 4 linguri de ulei. Sarati.
Serviti sosul alaturi de mille feuilles sau ungeti straturile de legume cu sos cu ajutorul unei pensule.
Pofta buna!
Comentarii
P.S Te astept la un paharel de afinata ;-)
As veni la un pahar de afinata (dulce...) dar si la un chec de afine!
Nici nu ma gindam ca se potrivesc cu toate ca eu le asociez mereu la cartofi si pe una si pe alta deci daca au un numitor comun e clar ca merg si ele impreuna :-)
Duminica placuta !
Sper sa iti placa.
Duminica placuta in continuare si tie. Nu imi spune ce gatesti, cu siguranta ca reteta ta are un numitor comun cu a mea!
Premiul Proximidade, din partea mea.
Merci aussi à toi pour "macarons"
J'attends avec impatience ton livre et je pense que je lirais tes conseils avec un réel bonheur. Au plaisir,
Irina