Uitandu-ma atent, astazi, la ceea ce cumparau persoane aflate la coada alaturi de mine, mi-am spus ca, poate, criza financiara va schimba modul de cumparare al unei gospodine in bine.
Din ce in ce mai multa lume cumpara produse de sezon sau produse locale, nu semi-preparate sau produse exotice. Tendinta, considerata o extravaganta acum cativa ani, a devenit un obicei, eu zic, sanatos.
Si, pe langa beneficiile economice evidente, cu siguranta ca exista si satisfactia enorma a unei gospodine pentru un lucru facut in casa, in care stie exact ceea ce a pus, si pe care ea l-a realizat.
Sos pesto facut in casa
Ingrediente :
1 buchet de frunze de busuioc
6 linguri de ulei de masline
50 g de parmezan
3 catei de usturoi
50 g de samburi de pin (puteti sa ii inlocuiti cu migdale, nuci, alune, etc.)
sare si piper
Preparare
Spalati si uscati frunzele de busuioc.
Curatati cateii de usturoi.
Puneti toate ingredientele intr-un robot in afara de ulei.
Amestecati bine si turnati incet uleiul de masline pana obtineti un sos.
Serviti cu paste.
Sosul se poate pastra la frigider, intr-un borcan inchis cu un capac, daca turnati deasupra lui putin ulei de masline.
Pofta buna !
Din ce in ce mai multa lume cumpara produse de sezon sau produse locale, nu semi-preparate sau produse exotice. Tendinta, considerata o extravaganta acum cativa ani, a devenit un obicei, eu zic, sanatos.
Si, pe langa beneficiile economice evidente, cu siguranta ca exista si satisfactia enorma a unei gospodine pentru un lucru facut in casa, in care stie exact ceea ce a pus, si pe care ea l-a realizat.
Sos pesto facut in casa
Ingrediente :
1 buchet de frunze de busuioc
6 linguri de ulei de masline
50 g de parmezan
3 catei de usturoi
50 g de samburi de pin (puteti sa ii inlocuiti cu migdale, nuci, alune, etc.)
sare si piper
Preparare
Spalati si uscati frunzele de busuioc.
Curatati cateii de usturoi.
Puneti toate ingredientele intr-un robot in afara de ulei.
Amestecati bine si turnati incet uleiul de masline pana obtineti un sos.
Serviti cu paste.
Sosul se poate pastra la frigider, intr-un borcan inchis cu un capac, daca turnati deasupra lui putin ulei de masline.
Pofta buna !
Comentarii
ps. imi place mult reteta cu sfecla si telina...doua legume care mie imi plac ff mult...am s-o fac negresit..si chiar iti multumesc inca de pe acum...te pup :)
ti-am daruit un premiu.
Niko
P.S. arata grozav sosul tau (din nefericire pentru mine am plantat si eu busuioc in ghiveci si n-a rasarit asa ca o sa mai incerc)