Daca as fi avut o zi de vacanta, m-as fi plimbat pe malul Loarei. As fi infruntat si ploaia, si vantul, si aerul rece. In cautarea soarelui.
As fi intrat in prima librarie, as fi cumparat ultimul Moleskine si as fi asternut primele randuri. Cu acelasi creion din vara trecuta. "Usez, mais n'abusez pas..."
M-as fi intors in bucataria calda si, printre cele cunoscute si dragi, as fi visat la painea Petrei : http://www.kuechengoetter.de/rezepte/Brot+%26+Br%C3%B6tchen/Mueslibrot-mit-Pistazien-und-Cranberries-61005.htmlMi-as fi imaginat vremuri trecute, hrandindu-mi inspiratia si starea de bine :
http://vintageprintable.com/
As fi continuat sa construiesc, si sa fac planuri, si schite, si sa caut lumini...
http://www.thedesignfiles.net/
Mi-as spune ca rochia de aici mi-ar sta, totusi, bine. Poate cu 2-3 kg in minus...
http://www.comptoirdescotonniers.com/
As fi inceput sa dansez, si sa plutesc departe:
Cat mai departe...
- aici : http://www.planet.fr/magazine-voyages.344.fr.html
Si aici : http://www.skynet.be/jack-fr/aventure/dossier?folderid=1603&articleindex=8#main
Si aici : http://www.pc.gc.ca/fra/pn-np/ab/banff/visit/visit1b.aspxObosita, m-as fi intors acasa la miezul noptii.
As fi rupt inca o foaie din calendar. Noaptea intre 23 si 24 februarie...inceputul primaverii.
As fi intrat in bucatarie si as fi preparat un tort. De Dragobete....
Tort cu cafea si nuci
Reteta de Susannah BlakeIngrediente
Blat
170 g unt la temperatura camerei
+40 g pentru unsul tavilor
140 g zahar pudra
3 oua
140 g faina
1 plic praf de copt
80 g nuci curatate si taiate in bucati mici
2 si 1/2 lingurite de ness dizolvate intr-o lingura de apa calda
Crema
2 linguri de lapte
2 lingurite de ness
95 g unt la temperatura camerei
125 g zahar pudra
Cateva nuci decojite pentru decor
2 tavi cu diametrul de 20 cm
Preparare
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu unt cele doua tavi.
Bateti untul cu zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Adaugati ouale, unul dupa altul.
Adaugati faina, amestecand de jos in sus. Adaugati nucile si cafeaua.
Varsati aluatul in cele doua tavi, in cantitati egale.
Puneti tavile la cuptor timp de 20-25 de minute. Scoateti blaturile din tavi si lasati-le la racit pe un gratar.
Incalziti laptele, adaugati nessul si amestecati pana cand acesta se dizolva. Luati-l de pe foc, asteptati sa se raceasca. Adaugati untul si zaharul pudra. Amestecati bine pana cand ajungeti la o consistenta cremoasa si fina.
Etalati jumatate de crema pe primul blat, adaugati cel de-al doilea blat. Etalati restul cremei pe tort si decorati cu jumatati de nuci.
Comentarii
Se pare ca aveam mai multa nevoie decat credeam. M-ai emotionat si mi-ai incalzit sufletul cu tot ce ai scris si ai postat aici...
Multumesc si un Dragobete asa cum ti-l doresti!
Multumesc si o zi cat mai insorita!Iti trimit in dar cateva raze din soarele care salta pe cerul de aici.
O zi cat mai placuta!
Denisa
As mai vrea...daca ai timp!
Alina
Mi-a placut mult si m-a facut sa ma simt bine...
Tocmai am facut painea din poza, buna la gust!
de mult vroiam sa iti spun cat te admir,ador blogul tau,si povestile tale minunate.Si eu stau in Franta dar dorul de tara m_a impiedicat sa o vad asa. O descopar din nou prin ochii tai.
Multumesc!!
Stii ca mai sunt bloguri tinute de fete care locuiesc in Franta - Bucataria Sylviei si Ciocolata si zahar?
Mai e si Yafa - in partea franceza a Elvetiei!
Imi pare bine ca mi-ai scris, o seara placuta!
sunt convinsa ca are un gust divin, iar poze ca ale tale eu numai in larousse-ul gastronomique am mai vazut!!
pupici multi!
Eu sunt din Roanne 42300 ,la vro 400 km de Paris .
In fiecare seara(noapte) descopar cate un blog.
Ai descoperit bloguri care iti plac? Mai spune-mi si mie!