Primul lucru pe care l-a remarcat a fost buchetul. Trandafiri mari, carnosi, roz. Multi. O mare de petale roz. Infinit de dragoste, sau de incertitudine, sau de speranta, sau de incredere. A bucurat-o si si-a lasat privirea sa descopere mai departe. Nu era foarte inalt, in mod normal nu i-ar fi atras atentia, costumul si cravata il tradau, provenea din lumea celor care uita zi de zi de cei din jur, concentrati intr-o cariera ce nu ii ducea decat spre o singuratate aurita. Dar buchetul era mare si viu. Fata se inveseli brusc, trandafirii erau atat de fermecatori incat transformau gura de metrou in spectacol de bal mascat : lumini, muzica, foc, acrobatii! Femeia din stanga buchetului incepea sa semene cu o cantareata celebra de opera. Barbatul din spate isi misca in ritm cadentat nasul rosu de clovn. Copilul de alaturi se amuza cu dalmatianul ce il tragea vartos de maneca. Schimba imediat melodia pe care o asculta la iPod cu cea care o ajuta sa efectueze de obicei ultimii metri de jogging, peronul din fata ei paru ca se misca din ce in ce mai repede, stanga - dreapta in ritmul ei preferat. In vis, totul devenea culoare si bucurie. Zgomotul metroului stopa net visul. Fata se trezi imediat in gri, in caldura si intr-o mare de roboti grabiti sa iasa la lumina. Urca repede in vagon, alerga spre prima fereastra, o dechise brusc si mai apuca sa vada, inca o data, trandafirii indepartandu-se incet, linistit, aplecati. O mare de trandafiri. Intalnii ochii albastri, sinceri, increzatori si reusi sa sopteasca repede "la revedere".
Tiramisu cu capsuni
Ingrediente
200 g capsuni
10 piscoturi
250 g mascarpone
3 oua
75 g zahar
Preparare
Spalati capsunile. Stergeti-le usor cu un servetel.Taiati coditele.
Taiati 100 g in doua parti, pe lungime. Asezati-le pe o farfurie.
Amestecati celelalte 100 g cu 25 g zahar, puneti-le intr-un blender si adaugati 2-3 linguri de apa. Puneti sucul la foc pana cand incepe sa fiarba. Lasati-l la racit dupa primul clocot.
Amestecati in robot timp de 5 minute cele 50 g de zahar si galbenusurile. Amestecul trebuie sa devina alb, spumos si sa isi dubleze volumul.
Adaugati 250 g de mascarpone si amestecati din nou 3 minute.
Bateti albusurile spuma si adaugati-le usor, amestecand de jos in sus, in crema cu ou si mascarpone.
Treceti piscoturile prin sucul de capsuni racit. Puneti intr-un pahar o bucata de piscot dat prin sirop, adaugati capsunile taiate in doua bucati, adaugati crema. Puteti sa decorati cu pasta de migdale sau cu fructe sau cu ciocolata.
Pofta buna!
Tiramisu cu capsuni
Ingrediente
200 g capsuni
10 piscoturi
250 g mascarpone
3 oua
75 g zahar
Preparare
Spalati capsunile. Stergeti-le usor cu un servetel.Taiati coditele.
Taiati 100 g in doua parti, pe lungime. Asezati-le pe o farfurie.
Amestecati celelalte 100 g cu 25 g zahar, puneti-le intr-un blender si adaugati 2-3 linguri de apa. Puneti sucul la foc pana cand incepe sa fiarba. Lasati-l la racit dupa primul clocot.
Amestecati in robot timp de 5 minute cele 50 g de zahar si galbenusurile. Amestecul trebuie sa devina alb, spumos si sa isi dubleze volumul.
Adaugati 250 g de mascarpone si amestecati din nou 3 minute.
Bateti albusurile spuma si adaugati-le usor, amestecand de jos in sus, in crema cu ou si mascarpone.
Treceti piscoturile prin sucul de capsuni racit. Puneti intr-un pahar o bucata de piscot dat prin sirop, adaugati capsunile taiate in doua bucati, adaugati crema. Puteti sa decorati cu pasta de migdale sau cu fructe sau cu ciocolata.
Pofta buna!
Comentarii
Mi-ai facut duminica frumoasa!
cred ca varianta asta de tiramisu mi-ar placea mai mult decat originalul. incearca piscoturi de casa cand ai timp, sunt simplu de facut si mult mai bune decat cele din comert! eu le-am facut ca parte dintr-o provocare daring bakers, gasesti povestea in indexul de retete daca vrei. pupici!
bisous!
Si trebuie sa-ti marturisesc ca ai reusit sa-mi aduci in prezent carti si autori de care mi-era dor si care mi-au incalzit sufletul o buna parte a vietii mele: Mihail Sebastian, Cella Serghi, Alexandru Drumes...
Te imbratisez, iti doresc o saptamana frumoasa si cat mai multe mese in gradina! ;-)
Alina
La noi e din nou frig si vant, azi dimineata erau 3°C. Filou fuge de acasa! Duminica l-am cautat pe la vecini, l-am gasit in gradina din stanga... Stie sa sara de pe garduri dar nu sa le urce! Asa ca i-am pus o scara separata si, cu greu cu vai, a revenit acasa… Acum e « pedepsit »…. Cautam o solutie cu Olivier!
Este multa viata in ceea ce scrii tu si, in acelasi timp, este ceva bland si placut ca o adiere, chiar in pasajele tale mai triste, cum ai avut in "melting pot".
Cum am scris si mai sus, cand te citesc imi amintesc de literatura interbelica, pe care eu una o simt foarte aproape de inima mea. Iar daca imi permiti sa-ti dau un sfat, acela ar fi "continua, e tare frumos"!
Si la noi e rece, cu un cer cenusiu si imbacsit, de parca stam sub o mare bucata de pasla... Imi pare rau de Filou! Este in perioada in care umbla dupa pisicute, ori inca nu s-a obisnuit cu noua casa?
Alina
De cand am avut norocul sa-i intalnesc in viata mea pe catelusi, am inteles un lucru in care cred foarte mult in prezent: si anume ca la fel ca noi, animalele au propriul drum de parcurs si propria crestere de urmat. Iar faptul ca ajung intr-o familie sau alta nu este un accident, ci o ocazie de a fi ajutati ori franati in acest proces de catre omul ce le sta alaturi. Stiu ca iti este foarte greu cand te gandesti ca dupa atata timp impreuna, libertatea pe care si-o exploreaza acum il poate lua de langa tine - fie printr-o boala, fie pt ca decide el sa nu se mai intoarca pur si simplu.
Continua sa-l sprijini sa se bucure de viata, asa cum deja ai inceput prin scara ce i-ati sprijinit-o de gard si prin vaccin. Nu-i mai pune bariere. Sigur va simti suportul tau, al vostru, si-n felul asta cred ca veti cunoste si va veti bucura si de un altfel de Filou. :-)
Orice ati decide, eu va tin pumnii sa fie bine pentu toata lumea!
Antzu, imi pare bine ca iti place!