Marturisesc ca aveam planuri mari pentru acest sfarsit de saptamana, hai sa-i spunem, agitata. Chiar foarte agitata, pentru tara in care traiesc!
Luni ploi, marti impozite, miercuri greve, joi si vineri discutii peste discutii despre principiile vietii sanatoase si oneste sau cum sa faci sport fara sa-ti insulti antrenorii.
Asteptam cu nerabare ziua de sambata, hotarata sa transform bucataria plina de fructe si legume in dulceturi si conserve pentru iarna! Va amintiti, am o pivnita maaaare si goaaaala, numai buna pentru un buncar de lux pe care il visez dinainte de 89! Deh, reminiscente ale epocii prin care am trecut!
Visez la borcane frumos aranjate, zeci de borcane, menite sa hraneasca un oras intreg in cazul unui cataclism.
Caldura de sambata dimineata m-a luat prin surprindere. Nu ma mai asteptam ca vara sa isi faca aparitia aici. Vara in adevaratul sens al cuvantului : 38°C, nicio adiere de vant, niciun nor la orizont. Ay que calor!
In fata soarelui...m-am inclinat! Nu bucatarie, nu curatat, nu plimbat!
Un sfarsit de saptamana in cautarea umbrei si a sticlelor de apa! Mancare putina, usor de gatit, pe principiul cat mai putina miscare si, mai ales, fara transpiratie!
Ingrediente
250 g rosii cherry
100 g branza feta
100 g masline
1/2 ceapa rosie
1/2 castravete
Ulei de masline
Sare
Un pumn de seminte prajite de floarea soarelui (Multumesc, Roxana!)
Preparare
Taiati legumele si branza.
Asezati-le armonios in farfurie. Adaugati ulei.
Presarati seminte.
Pofta buna! Simplu dar intotdeauna foarte bun!
Nu uitati, in aceasta seara pe You Tube : Paul Mc Cartney live (http://www.youtube.com/bornHIVfree)!
Luni ploi, marti impozite, miercuri greve, joi si vineri discutii peste discutii despre principiile vietii sanatoase si oneste sau cum sa faci sport fara sa-ti insulti antrenorii.
Asteptam cu nerabare ziua de sambata, hotarata sa transform bucataria plina de fructe si legume in dulceturi si conserve pentru iarna! Va amintiti, am o pivnita maaaare si goaaaala, numai buna pentru un buncar de lux pe care il visez dinainte de 89! Deh, reminiscente ale epocii prin care am trecut!
Visez la borcane frumos aranjate, zeci de borcane, menite sa hraneasca un oras intreg in cazul unui cataclism.
Caldura de sambata dimineata m-a luat prin surprindere. Nu ma mai asteptam ca vara sa isi faca aparitia aici. Vara in adevaratul sens al cuvantului : 38°C, nicio adiere de vant, niciun nor la orizont. Ay que calor!
In fata soarelui...m-am inclinat! Nu bucatarie, nu curatat, nu plimbat!
Un sfarsit de saptamana in cautarea umbrei si a sticlelor de apa! Mancare putina, usor de gatit, pe principiul cat mai putina miscare si, mai ales, fara transpiratie!
Salata greceasca
250 g rosii cherry
100 g branza feta
100 g masline
1/2 ceapa rosie
1/2 castravete
Ulei de masline
Sare
Un pumn de seminte prajite de floarea soarelui (Multumesc, Roxana!)
Preparare
Taiati legumele si branza.
Asezati-le armonios in farfurie. Adaugati ulei.
Presarati seminte.
Pofta buna! Simplu dar intotdeauna foarte bun!
Nu uitati, in aceasta seara pe You Tube : Paul Mc Cartney live (http://www.youtube.com/bornHIVfree)!
Comentarii
o zi buna, irina!
O saptamana placuta si tie!
FAc dulceturi din toate fructele. Cartea mea de capatai e cea a Christinei Ferber. In general fac dulceturi clasice, rar pun vanilie, migdale, etc.
Am sa ma uit pe blogul pe care mi l-ai recomandat!
arata delicios si super racoros!
bisous!
Haiosi sunt "inotatorii"-de efect!
In Ro tot cu lingura clasica de lemn amestecam in salata...
Foarte frumoase poze!
Nici eu nu as fi "aburit" facand dulceata la 38 de grade :)
Imi palc enorm pozele tale.
Transmit exact atmosfera si spiritul postarii.
Iti doresc o saptamana frumoasa, cu atata caldura si racoare cata ai nevoie!
Denisa