Comfort food


Niciodata nu prea am stiut ce sa mananc in septembrie, octombrie. Cand frigul incepe sa intre in case, cand inca nu dai drumul la caldura de frica de a nu chema iarna mai repede. Cand caldura de la pranz nu mai e atat de suficienta pentru a anula frigul noptii. Cand sfarsitul anului se apropie din ce in ce mai repede. Cand incepi sa te gandesti la cadouri si la brazi impodobiti. Cand simti iarna aproape. Ai vrea si totusi speri sa nu vina... Inca.

Mancare de porc cu prune uscate si morcovi

Ingrediente
2 fileuri mignon de porc (1,5 kg)
100 ml vin alb
500 g morcovi
10 prune uscate
1 ceapa
2 catei de usturoi
50 g unt
2 linguri de ulei
sare

Preparare
Indepartati grasimea de pe fileuri cu ajutorul unul cutit bine ascutit. Taiati fileurile in bucati.
Taiati ceapa si usturoiul in cuburi mici. Curatati morcovii, taiati-i rondele.
Puneti pe foc o cratita, adaugati untul si uleiul. Cand grasimea incepe sa sfaraie adaugati ceapa si usturoiul.
Cand ceapa devine translucida adaugati carnea. Lasati-o pe foc timp de 10 minute pana cand s-a rumenit.
Adaugati morcovii si vinul. Astupati cu un capac.
Lasati carnea sa se patrunda bine, cam 45 de minute. Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca aveti nevoie.
Dupa 45 de minute (sau atunci cand carnea s-a facut) adaugati prunele uscate. Amestecati si mai lasati cratita pe foc timp de 5 minute.
Pofta buna!

Comentarii

Momo a spus…
si mie mi-e frig,caserola ta fierbinte m-ar incalzi!:)
MONONOKE KITCHEN a spus…
Fierbinte, colorata si
cu adevarat reconfortanta!
Irina a spus…
Eu iti dau...daca vii in seara asta!
Irina a spus…
Mononoke, imi pare bine ca ti-a placut!
roxana a spus…
Parca simt si caldura de la... gura bucatariei cu minuni. :) Mai lipseste o cana de vin fiert si am in fata ochilor o seara plina de povesti!
sara & Miki a spus…
Imi place reteta ta cu prune uscate.
Molto buono e con un aroma di casa !
Andreea a spus…
Mmmm...nu stiu de ce sa ma bucur mai tare, ca ti-am descoperit blogul superb, sau ca am mai gasit o reteta minunata! Felicitari! Off...si ce povesti...as sta sa le ascult ca un copil mic, inainte sa adorm...O seara buna iti doresc! Treci si pe la mine daca iti face placere.
Excelent arata, o adevarata minunatie !
yafa a spus…
Mi-ai adus aminte de bucataria bunicutei mele si de povestile de langa semineu. Mancarica asta e de incalzit si suflete, te imbratisez
Irina a spus…
Roxana, mie nu-mi place vinul fiert dar sunt convinsa ca ai dreptate!
Irina a spus…
Grazie Stefania!
Irina a spus…
Andreea, multumesc pentru mesaj, imi pare bine ca ti-a placut. Am trecut pe la tine, imi place bucataria chinezeasca.
Irina a spus…
Sylvia, multumesc mult!
Irina a spus…
Si eu, Yafa!
Irina a spus…
Sara, soit la bienvenue!
Liana10 a spus…
O idee buna pt.un sot flamand si infrigurat ;-)
Bunica a spus…
Da, una din cele mai delicioase combinatii: carne cu prune uscate...
Felicitari pentru blog si mai ales pentru poze, te urmaresc de ceva vreme cu mare placere. Te-am trecut si in lista mea de favorite
Bunica
Unknown a spus…
Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.
Concurs Invisible a spus…
Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!
Stefan Jurca a spus…
Mmmmmm! Acum mă duc să încerc rețeta!
Te pup,
Ștefan
Irina a spus…
Ai dreptate, Liana!
Irina a spus…
Multumesc, bunico! Am facut si eu la fel!
Irina a spus…
Falvo si Concurs Invisible, multumesc ca v-ati gandit la mine!
Irina a spus…
Stefan, sper sa iti placa!