Soacra mea gateste gustos. Bine, simplu dar gustos. De la ea am invatat ca mancarea are gust daca ingredientele sunt bune si daca gatesti cu dragoste si interes.
Mi se intampla rar sa gatesc impreuna cu ea si profit de fiecare data de acel moment cu mare placere. Ca azi, la pranz, cand, singure fiind, am impartit amandoua o salata gustoasa si o placinta cu mere. Simplu, bun si atat de gustos.
Astfel am invatat inca un mod de a face pui, puiul fiert intr-un lichid aromat. Fie el apa cu lamaie, ceapa, condimente sau vin, sau supa, sau porto, etc. Gatit in lichid la temperatura mica (aproape de temperatura de fierbere), fara grasimi, puiul ramane moale, gustos si nu se usuca.
1 salata verde
1 ardei gras rosu
50 g masline
1 avocado
2 piepti de pui mici
1/2 lamaie
4 fire de cimbru
1 lingurita de mustar
1 lingura otet balsamic alb (sau otet de mere)
4 linguri ulei de floarea soarelui
sare, piper
Preparare
Puneti pieptii de pui intr-o cratita atat de mare incat sa permita ca puii sa stea fara unul langa altul, fara sa se atinga.
Stoarceti lamaia peste pui. Sarati si piperati. Adaugati apa pana cand acoperiti pieptii. Adaugati cimbrul. Puneti cratita pe foc, acoperiti-o cu un capac si lasati-o sa fiarba 5 minute dupa primul clocot.
Acum aveti doua posibilitati:
- stingeti focul si lasati puiul in apa sa se fiarba timp de o ora si jumatate
- continuati sa fierbeti puiul cu focul aprins timp de 20 de minute
Spalati salata, uscati-o pe un servet.
Amestecati mustarul cu otetul, adaugati uleiul, amestecati bine dupa fiecare lingura de ulei.
Varsati salata peste sos, amestecati de jos in sus pentru ca frunzele sa se patrunda bine de sos.
Spalati ardeiul si taiati-l felii. Curatati avocado si taiati-l felii. Adaugati ardeiul, maslinele si avocado la salata.
Scoateti puiul, taiati-l bucati si adaugati-l la salata. Serviti.
Pofta buna!
P.S. Va place ultima reclama Ikea? Lui Filou, da!
Mi se intampla rar sa gatesc impreuna cu ea si profit de fiecare data de acel moment cu mare placere. Ca azi, la pranz, cand, singure fiind, am impartit amandoua o salata gustoasa si o placinta cu mere. Simplu, bun si atat de gustos.
Astfel am invatat inca un mod de a face pui, puiul fiert intr-un lichid aromat. Fie el apa cu lamaie, ceapa, condimente sau vin, sau supa, sau porto, etc. Gatit in lichid la temperatura mica (aproape de temperatura de fierbere), fara grasimi, puiul ramane moale, gustos si nu se usuca.
Salata gustoasa si sanatoasa
Ingrediente pentru 2 persoane1 salata verde
1 ardei gras rosu
50 g masline
1 avocado
2 piepti de pui mici
1/2 lamaie
4 fire de cimbru
1 lingurita de mustar
1 lingura otet balsamic alb (sau otet de mere)
4 linguri ulei de floarea soarelui
sare, piper
Preparare
Puneti pieptii de pui intr-o cratita atat de mare incat sa permita ca puii sa stea fara unul langa altul, fara sa se atinga.
Stoarceti lamaia peste pui. Sarati si piperati. Adaugati apa pana cand acoperiti pieptii. Adaugati cimbrul. Puneti cratita pe foc, acoperiti-o cu un capac si lasati-o sa fiarba 5 minute dupa primul clocot.
Acum aveti doua posibilitati:
- stingeti focul si lasati puiul in apa sa se fiarba timp de o ora si jumatate
- continuati sa fierbeti puiul cu focul aprins timp de 20 de minute
Spalati salata, uscati-o pe un servet.
Amestecati mustarul cu otetul, adaugati uleiul, amestecati bine dupa fiecare lingura de ulei.
Varsati salata peste sos, amestecati de jos in sus pentru ca frunzele sa se patrunda bine de sos.
Spalati ardeiul si taiati-l felii. Curatati avocado si taiati-l felii. Adaugati ardeiul, maslinele si avocado la salata.
Scoateti puiul, taiati-l bucati si adaugati-l la salata. Serviti.
Pofta buna!
P.S. Va place ultima reclama Ikea? Lui Filou, da!
Comentarii
Puiul l-am fiert din amintiri :), asa ca am pus in apa piper, un pic de sare, lamaie (zeama si coaja), o foaie de dafin si un catel de usturoi. Bun-bun, tare multumesc!
Te pup cu drag, iar intalnirile cu soacra sa-ti fie mereu la fel de frumoase!
Filou e bine, sanatos, la fel de ambitios, se joaca in zapada....