Astazi, pentru prima oara in viata mea, a trebuit sa gatesc un picnic pentru cineva alergic la oua. Imi inchipui cat de greu trebuie sa ii fie celui alergic la oua, gluten, seminte, etc.
Fara prajituri, fara cozonaci, fara o omleta pufoasa dimineata... Nici nu pot sa ma gandesc!
Ma hotarasem sa incerc un chec sau niste muffins. Auzisem ca smantana inlocuieste, cateodata, oul. Am preferat sa folosesc ricotta. Rezultatul a fost neasteptat de bun, gustos si pufos. De incercat, alergic sau nu!
Ingrediente
200 g faina
40 g maizena
11 g praf de copt (1 pachet)
125 g lapte
125 g ulei
200 g ricotta
50 g mazare congelata
coaja de la o lamaie rasa
50 g cascaval taiat bucati
Preparare
Taiati cascavalul bucati mici. Decongelati mazarea.
Radeti coaja de lamaie.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati toate ingrediente si varsati aluatul in forme de muffins.
Coaceti timp de 40-45 de minute.
Serviti.
Pofta buna!
Fara prajituri, fara cozonaci, fara o omleta pufoasa dimineata... Nici nu pot sa ma gandesc!
Ma hotarasem sa incerc un chec sau niste muffins. Auzisem ca smantana inlocuieste, cateodata, oul. Am preferat sa folosesc ricotta. Rezultatul a fost neasteptat de bun, gustos si pufos. De incercat, alergic sau nu!
Muffins, reteta fara ou
Ingrediente
200 g faina
40 g maizena
11 g praf de copt (1 pachet)
125 g lapte
125 g ulei
200 g ricotta
50 g mazare congelata
coaja de la o lamaie rasa
50 g cascaval taiat bucati
Preparare
Taiati cascavalul bucati mici. Decongelati mazarea.
Radeti coaja de lamaie.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati toate ingrediente si varsati aluatul in forme de muffins.
Coaceti timp de 40-45 de minute.
Serviti.
Pofta buna!
Comentarii
Muffinsul arata foarte bine!
Monica
Multumesc, bisous!
Bises!