Crezusem ca a trecut! Si cu ea si frigul, si umezeala. Asteptam zilele calde, visam la flori si la bluze cu maneci scurte.
Astept sa treaca din nou. In pat, cu multe paturi, cu o carte buna si un ceai fierbinte. Si Filou.
Dovlecei umpluti, de iarna
Ingrediente
6 dovlecei rotunzi
500 g carne tocata,
2 felii de paine inmuiate in lapte
1 ceapa
1 morcov fiert
60 g unt
ulei, sare, piper
Preparare
Spalati dovleceii, taiati-i la capete, indepartati miezul folosindu-va de o lingurita.
Taiati ceapa si morcovii bucati mici, puneti-i la calit timp de 5 minute. Amestecati carnea cu painea taiata marunt si legumele. Adaugati sare si piper.
Umpleti dovleceii, asezati-i intr-o tava, astupati-i cu partea taiata la inceput, adaugati 10 g de unt pe fiecare dovleac. Adaugati putin ulei in tava.
Puneti tava la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 minute.
Serviti cu iaurt sau smantana.
Pofta buna!
Astept sa treaca din nou. In pat, cu multe paturi, cu o carte buna si un ceai fierbinte. Si Filou.
Dovlecei umpluti, de iarna
Ingrediente
6 dovlecei rotunzi
500 g carne tocata,
2 felii de paine inmuiate in lapte
1 ceapa
1 morcov fiert
60 g unt
ulei, sare, piper
Preparare
Spalati dovleceii, taiati-i la capete, indepartati miezul folosindu-va de o lingurita.
Taiati ceapa si morcovii bucati mici, puneti-i la calit timp de 5 minute. Amestecati carnea cu painea taiata marunt si legumele. Adaugati sare si piper.
Umpleti dovleceii, asezati-i intr-o tava, astupati-i cu partea taiata la inceput, adaugati 10 g de unt pe fiecare dovleac. Adaugati putin ulei in tava.
Puneti tava la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 minute.
Serviti cu iaurt sau smantana.
Pofta buna!
Comentarii
Ma topesc cand vad expresia aia.
O privire pe care numai un mat ti-o poate "arunca".:)
Lamaia si orezul in locul untului si a painii ii fac potriviti pentru zilele calde insa, schimba tot.
La iarna, o sa incerc varianta asta, poate cu putin piper alb.
Ma gandeam intr-un timp sa te intreb pe mail (dar lenea mai mare decat vrerea a fost..), ai timp sa mai scrii in alta parte decat in blog oare? Mi-as dori sa "te intalnesc" mai mult.
Multumesc pentru retete!
Ai un blog tare frumos! Iar pisicul tau ma face sa oftez... vreau si eu unul...
Ioana
Buna si ideea cu dovleceii umpluti, am sa fac si eu, ca imi place sa umplu dovlecei din acestia mici si rotunzi.
Frumos, Irina, foarte frumos!