Peste cladiri triste sau cerul innorat, in sufletele strainilor care trec pe langa mine.
robo-rainbow from mudlevel on Vimeo.
Invata-ma sa te astept inca, seara de seara. Nu te-am vazut atat de mult timp. Si mi-e greu.
Invata-ma sa reusesc sa imi colorez inca viata.
200 g ciocolata neagra
100 g unt
1 galbenus
4 linguri de lapte
150 g de biscuiti, piscoturi, bezea, fistic, stafide, bomboane, alune, etc.
zahar pudra
Topiti la bain marie ciocolata si untul impreuna. Luati cratita de pe foc si lasati-o 5 minute sa se raceasca.
Taiati biscuitii, piscoturile, bezeaua in bucati nu foarte mici.
Adaugati galbenusul si laptele la ciocolata calda. Amestecati repede, nu incercati sa incorporati aer, nu aveti nevoie.
Varsati biscuitii si celelalte ingrediente seci in ciocolata si amestecati din nou.
Intindeti o folie de aluminiu, varsati ciocolata si dati-i o forma de salam. Rulati folia, puneti salamul la frigider o noapte intreaga.
Varsati zahar pudra intr-o punga, dezveliti salamul, puneti-l in punga cu zahar, inchideti punga si intoarceti salamul pe toate partile pana se acopera de zahar. Taiati felii nu foarte subtiri.
Tineti salamul la frigider.
Pofta buna!
robo-rainbow from mudlevel on Vimeo.
Invata-ma sa te astept inca, seara de seara. Nu te-am vazut atat de mult timp. Si mi-e greu.
Invata-ma sa reusesc sa imi colorez inca viata.
Salam de ciocolata
200 g ciocolata neagra
100 g unt
1 galbenus
4 linguri de lapte
150 g de biscuiti, piscoturi, bezea, fistic, stafide, bomboane, alune, etc.
zahar pudra
Topiti la bain marie ciocolata si untul impreuna. Luati cratita de pe foc si lasati-o 5 minute sa se raceasca.
Taiati biscuitii, piscoturile, bezeaua in bucati nu foarte mici.
Adaugati galbenusul si laptele la ciocolata calda. Amestecati repede, nu incercati sa incorporati aer, nu aveti nevoie.
Varsati biscuitii si celelalte ingrediente seci in ciocolata si amestecati din nou.
Intindeti o folie de aluminiu, varsati ciocolata si dati-i o forma de salam. Rulati folia, puneti salamul la frigider o noapte intreaga.
Varsati zahar pudra intr-o punga, dezveliti salamul, puneti-l in punga cu zahar, inchideti punga si intoarceti salamul pe toate partile pana se acopera de zahar. Taiati felii nu foarte subtiri.
Tineti salamul la frigider.
Pofta buna!
Comentarii
Salam de biscuiti facut
de mine inca nu a aparut in casa mea desi de multe ori mi-am propus sa fac.
Nu sunt fana a fisticului dar banuiesc ca daca-l exclud va fi la fel de bun salamul.
Chiar daca pt. reteta asta nu e necesara masina de paine aduc vorba de asta si-ti spun ca datorita tie incepe pe zi ce trece sa ma intereseze tot mai mult o masina de paine :) Nu stiu daca ti-am mai spus :)
In rarele lui aparitii, curcubeul a fost intotdeauna, pentru mine, un semn bun. Se leaga drag si dureros in acelasi timp, de amintirea unui om extraordinar ce nu mai este, dar care mi-a aratat ce inseamna sa traiesti frumos, sa traiesti cu adevarat.
Daca se poate, as adauga textului tau, o scurta continuare: "Invata-ma, caci inca mai vreau a invata"... Asa te vad eu: mereu deschisa catre noul si frumosul din jurul tau, Irina!
Poate e mai greu sa astepti sa treaca ploaia dar atunci sigur se va desena singur si va fi perfect.
Uite ceva fain:
http://www.youtube.com/watch?v=Tk_uqhIFO1w
:)about rainbow