Si primavara e deja la mine in gradina. Cu verde si multe flori.
Pentru ca, de cateva saptamani, timpul a trecut prea repede si nu am vazut liliacul inflorit.
Pentru ca azi dimineata soarele mi-a zambit parca pentru prima data.
Pentru ca imi e cald si am dat pulovarul jos.
Pentru ca Filou doarme la soare si eu dorm alaturi de el.
Pentru ca aud zumzaitul albinelor. Deja?
Pentru ca legumele si fructele au din nou gust. Si culoarea rosie.
500 g mascarpone
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri sirop de capsuni
24 piscoturi
Fructe rosii (zmeura, capsuni, afine, mure, etc.)
Preparare
Separati galbenusurile de albusuri.
Amestecati mascarpone, galbenusurile si zaharul cu un mixer timp de 6-7 minute pana cand obtineti o crema groasa, untoasa.
Bateti albusurile spuma foarte bine (3-4 minute). Amestecati crema cu albusurile de jos in sus pentru a incorpora cat mai mult aer.
Diluati siropul in cateva linguri de apa.
Inmuiati piscoturile in timp ce incepeti sa construiti tiramisu.
Un strat de piscoturi, un strat de crema, un strat de fructe s.a.m.d.
Lasati tiramisu la frigider timp de cel putin 8 ore.
Degustati.
Pofta buna!
Pentru ca, de cateva saptamani, timpul a trecut prea repede si nu am vazut liliacul inflorit.
Pentru ca azi dimineata soarele mi-a zambit parca pentru prima data.
Pentru ca imi e cald si am dat pulovarul jos.
Pentru ca Filou doarme la soare si eu dorm alaturi de el.
Pentru ca aud zumzaitul albinelor. Deja?
Pentru ca legumele si fructele au din nou gust. Si culoarea rosie.
Tiramisu cu fructe rosii
Ingrediente500 g mascarpone
5 oua
5 linguri de zahar
3 linguri sirop de capsuni
24 piscoturi
Fructe rosii (zmeura, capsuni, afine, mure, etc.)
Preparare
Separati galbenusurile de albusuri.
Amestecati mascarpone, galbenusurile si zaharul cu un mixer timp de 6-7 minute pana cand obtineti o crema groasa, untoasa.
Bateti albusurile spuma foarte bine (3-4 minute). Amestecati crema cu albusurile de jos in sus pentru a incorpora cat mai mult aer.
Diluati siropul in cateva linguri de apa.
Inmuiati piscoturile in timp ce incepeti sa construiti tiramisu.
Un strat de piscoturi, un strat de crema, un strat de fructe s.a.m.d.
Lasati tiramisu la frigider timp de cel putin 8 ore.
Degustati.
Pofta buna!
Comentarii
Alina
Ce minunatie !
Mi-a fost dor de postarile tale.
Te pup.
Ce mai faci tu si ce mai face dragul Filou?
Sa ai o zi buna.
astea... acum o sa le visez
in tiramisu!
Mi-am permis sa-ti scriu deoarece si eu te am in lista mea de bloguri favorite.