Cand vine vorba despre creveti...

Eu accept! De fiecare data. Cu si mai mult entuziasm cand e vorba despre creveti roz, de Senegal (gambas).
Cumparati-i proaspeti sau congelati. Aveti grija la cei proaspeti, verificati cochilia, neaparat supla si stralucitoare, capul nu trebuie sa se desprinda de corp.
Daca ii cumparati congelati, lasati-i sa se decongeleze in frigider. Folositi-i in paste, salate, cu legume si sos de rosii, etc.
Marinada pe care o fac des e urmatoarea :
1 lingura de ulei de masline
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 lingurita de cimbru uscat
1 lingurita de oregano uscat
12 rosii mici uscate taiate felii
sare, piper
24 de creveti mari

Amestecati toate ingredientele, adaugati crevetii si lasati-i in marinada timp de 20 de minute. Varsati totul intr-o tigaie fierbinte si prajiti crevetii cate 3 minute pe fiecare parte.
Serviti. Pofta buna!

Comentarii

catkitchen a spus…
nu as renunta niciodata la o portie ;) ... deliciosi !!!!
Lia a spus…
Mi-am adus aminte ca am in congelator .
Ma duc sa-i decongelez .:)
zuzy a spus…
15 zile fara nimic nou?nu a fost foarte placut pentru papilele mele gustative. sunt curioasa ce va urma?am gatit unele retete si au iesit dementiale,foarte,foarte bune.felicitari,astept multe alte retete in viitor.
MariaM a spus…
Chiar am suras in primul moment cand am deschis blogul si am vazut (iar:)...) poza cu creveti. Mi-am zis : fata asta chiar ii mananca cu placere daca are rabdare atat de des sa-i curete..cand am citit si comentariul:"de fiecare data" m-a distrat.
Asa e , vara cel putin crevetii sunt un bun exemplu de mancare usoara .
wine and knives a spus…
si mie-mi plac crevetii f mult. o scurt precizare: culoarea roz nu e atributul crevetilor de senegal, ci se datoreaza faptului ca sunt pre-fierti ininte de congelare, din motive de igiena si conservare.

crevetii sunt in marea majoritate a cazurilor gri sau maroniu deschis insa cand sunt supusi unei temperaturi mai mari isi schimba culoarea in rozaliu.

oricum ar fi, tu ii gatesti asa cum trebuie :)
Irina a spus…
Cat, i-as manca si...cu dulceata. Nu, poate ca nu....
Irina a spus…
Lia, sper sa iti placa!
Irina a spus…
Mutumesc, Zuzy!
Irina a spus…
Maria, sunt capabila sa mananc aceeasi mancare saptamani intregi. In timpul saptamanii, cand sunt la Paris si ajung acasa, ma opresc la un restaurant japonez care e la cateva case de mine. Cum intru, patronul care nu stie prea bine franceza, ma arata cu degetul si zice: menu K, menu K! Caci asta iau tot timpul!
Irina a spus…
Poate ca m-am exprimat gresit, aici sunt creveti roz si creveti gri. Int-adevar, cei roz, devin roz dupa coacere. Dar asa li se spune, gri sau roz.