Pentru proiectul lansat de Mihaela (De prin lume adunate). Si pentru Antonina (Dulcegarii culinare AICI) care il duce mai departe cu drag.
Si chiar daca timpul e scurt, si chiar daca ciresele au fost putine, si chiar daca temperatura trece usor peste 40°C, gatesc, gatesc cu placere si particip si eu.
Pentru ca fac parte din aceasta familie, pentru ca simt ca lumea noastra e mica si e bine ca e asa.
Pentru ca imi place proiectul iar invitatia m - a onorat.
Ingrediente
200 g de faina
4 oua
1/2 l lapte
putina sare
2 linguri de ulei
150 g de zahar
400 g de cirese
1 dl rom
unt
Preparare
Amestecati cu o lingura de lemn faina cu ouale, sarea si jumatate din cantitatea de lapte.
Adaugati restul de lapte, o treime din zahar si romul. Acoperiti vasul cu o folie de plastic si lasati-l timp de o ora.
Spalati ciresele, rupeti-le coditele dar lasati samburii.
Puneti ciresele ie in tava, adaugati aluatul si cateva bucati de unt.
Puneti tava la cuptorul preincalzit la 210°C timp de 35 de minute. Scoateti tava de la cuptor, presarati cele 2/3 de zahar ramase. Serviti.
Pofta buna!
Si chiar daca timpul e scurt, si chiar daca ciresele au fost putine, si chiar daca temperatura trece usor peste 40°C, gatesc, gatesc cu placere si particip si eu.
Pentru ca fac parte din aceasta familie, pentru ca simt ca lumea noastra e mica si e bine ca e asa.
Pentru ca imi place proiectul iar invitatia m - a onorat.
Clafoutis limousin
Reteta de Jean-Pierre PoulainIngrediente
200 g de faina
4 oua
1/2 l lapte
putina sare
2 linguri de ulei
150 g de zahar
400 g de cirese
1 dl rom
unt
Preparare
Amestecati cu o lingura de lemn faina cu ouale, sarea si jumatate din cantitatea de lapte.
Adaugati restul de lapte, o treime din zahar si romul. Acoperiti vasul cu o folie de plastic si lasati-l timp de o ora.
Spalati ciresele, rupeti-le coditele dar lasati samburii.
Puneti ciresele ie in tava, adaugati aluatul si cateva bucati de unt.
Puneti tava la cuptorul preincalzit la 210°C timp de 35 de minute. Scoateti tava de la cuptor, presarati cele 2/3 de zahar ramase. Serviti.
Pofta buna!
Comentarii
O reteta excelenta.. care cu siguranta ma va provoca si pe mine, tinand cont ca-i in mare voga ;)) ... Plina de arome si culoare!! O seara faina! Pupici
o zi placuta!
Pot sa inlocuiesc ciresele cu visinele in reteta acesta?
Multumesc anticipat!
P.S. blog-ul tau este minunat, in special pozeele sunt asa frumoase!
Si nu regret,pentru ca am gasit o prajitura delicata cu cirese .
Sunt administratorul siteului www.retete-sanatoase.ro.
Va contactez sa va intreb daca doriti un schimb de link (noi va punem adresa siteului dumneavoastra la noi iar dumneavoastra ne puneti adresa noastra).
Daca doriti asteptam sa ne contactati la adresa de email office@retete-sanatoase.ro.
O seara placuta.
Ce vad aici in poza, imi ''trezeste'' pofte. :)
Cat de bine arata!