De care imi voi aminti.
In mijlocul saptamanii, liberi, fara griji, uitati de lume. Fara ceas, fara program, numai noi.
Imi voi aminti de aceasta zi. De zambete, de zgomot de inima usoara si de farfurii. De rasete. De faina pierduta. De usurinta de a se pierde, de tot, in noi, in aer, si apoi, in infinit.
Imi voi aminti ca a fost bine. Aproape, departe, undeva, liber.
Si bine.
200 g unt, la temperatura camerei
90 g zahar
1 pastaie vanilie
250 g faina
1 galbenus sau 3 linguri de lapte, pentru uns biscuitii
Bateti bine untul pana devine cremos. Adaugati zaharul si amestecati din nou. Puteti sa folositi robotul.
Taiati pe lungime vanilia, razuiti semintele folosindu-va de un cutit.Adaugati-le la unt.
Adaugati faina si amestecati din nou, de data aceasta cu mainile, pana cand ati incorporat-o complet. Nu foarte mult.
Acoperiti aluatul cu o folie de plastic si dati-l la frigider timp de o ora.
Intindeti aluatul, fin, intre doua foi de copt sau rulati-l , taiati-l in forme sau in felii de 3 cm grosime.
Incalziti cuptorul la 150°C. Ungeti biscuitii cu galbenus sau lapte.
Puneti biscuitii la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!
In mijlocul saptamanii, liberi, fara griji, uitati de lume. Fara ceas, fara program, numai noi.
Imi voi aminti de aceasta zi. De zambete, de zgomot de inima usoara si de farfurii. De rasete. De faina pierduta. De usurinta de a se pierde, de tot, in noi, in aer, si apoi, in infinit.
Imi voi aminti ca a fost bine. Aproape, departe, undeva, liber.
Si bine.
Biscuiti cu vanilie
Reteta de Yves Camdeborde (pentru 50 biscuiti)200 g unt, la temperatura camerei
90 g zahar
1 pastaie vanilie
250 g faina
1 galbenus sau 3 linguri de lapte, pentru uns biscuitii
Bateti bine untul pana devine cremos. Adaugati zaharul si amestecati din nou. Puteti sa folositi robotul.
Taiati pe lungime vanilia, razuiti semintele folosindu-va de un cutit.Adaugati-le la unt.
Adaugati faina si amestecati din nou, de data aceasta cu mainile, pana cand ati incorporat-o complet. Nu foarte mult.
Acoperiti aluatul cu o folie de plastic si dati-l la frigider timp de o ora.
Intindeti aluatul, fin, intre doua foi de copt sau rulati-l , taiati-l in forme sau in felii de 3 cm grosime.
Incalziti cuptorul la 150°C. Ungeti biscuitii cu galbenus sau lapte.
Puneti biscuitii la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!
Comentarii
Oana
Forma de biscuiti de casa e superba.
Salutari din Sebes si de pe drum!
Multumesc pentru biscuiti!