Dar... lungi si mai groase, si cu tot felul de seminte, asa cum am mancat la Torino!
Nu mai auzisem de mult aceasta intrebare, semn de seara impatimita de jocuri : domino, yams, puzzle, etc.
Lui Olivier nu ii place esecul iar grisinele sunt antidotul lui pentru stres si nesiguranta in serile de joc ce au loc, intotdeauna, la etajul doi, in camera galbena, sub mansarda, inconjurati de lucruri vechi, mostenite, amintiri dragi noua.
Acolo, sub lemnul solid si gros, s-au incins cele mai aprige partide, pe viata si moarte. Acolo, ieri seara, la sfarsit de partida, ascultand in surdina RTL, cu pisicul obosit si din ce in ce mai greu in brate, mi-am jurat ca nu mai fac niciodata grisine. Niciodata. Pana data viitoare.
Puteti sa folositi un robot cu carlig pentru paine sau masina de paine.
Ingrediente
27 cl de apa
2 lingurite de drojdie uscata
1 lingurita de zahar
500 g faina alba
2 lingurite de sare
3 linguri de ulei de masline
seminte de susan, floarea soarelui, mac, etc.
Preparare
Varsati 12 cl apa intr-un vas mai adanc. Adaugati drojdia si asteptati 5 minute. Adaugati zaharul si amestecati bine.
Varsati intr-un alt vas adanc faina si sarea. Adaugati apa cu drojdie si zahar, sarea si uleiul de masline. Amestecati totul cu o lingura de lemn. Adaugati restul de apa.
Framantati 10 minute pana cand aluatul devine suplu, elastic. Acoperiti cu un servet curat si lasati aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute. Framantati din nou 10 minute.
Impartiti aluatul in 4 bucati. Intindeti fiecare parte intr-un dreptunghi cu grosimea de 1,5 cm si de lungimea tavii pe care doriti sa o folositi. Taiati benzi subtiri sau mai groase, formati rulouri ajutandu-va de palme.
Ungeti cu ulei o tava, nu puneti mult, o lingura, stergeti excedentul cu un servetel.
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Puneti grisinele, ungeti-le cu apa, ajutorul unei pensule. Presarati (cu aceeasi pensula sau cu mana) semintele.
Puneti tava la cuptor timp de 15-20 de minute. Procedati la fel si cu celelalte parti de aluat.
Serviti.
Pofta buna!
Nu mai auzisem de mult aceasta intrebare, semn de seara impatimita de jocuri : domino, yams, puzzle, etc.
Lui Olivier nu ii place esecul iar grisinele sunt antidotul lui pentru stres si nesiguranta in serile de joc ce au loc, intotdeauna, la etajul doi, in camera galbena, sub mansarda, inconjurati de lucruri vechi, mostenite, amintiri dragi noua.
Acolo, sub lemnul solid si gros, s-au incins cele mai aprige partide, pe viata si moarte. Acolo, ieri seara, la sfarsit de partida, ascultand in surdina RTL, cu pisicul obosit si din ce in ce mai greu in brate, mi-am jurat ca nu mai fac niciodata grisine. Niciodata. Pana data viitoare.
Grissini
Reteta de Eric Treuille si Ursula FerrignoPuteti sa folositi un robot cu carlig pentru paine sau masina de paine.
Ingrediente
27 cl de apa
2 lingurite de drojdie uscata
1 lingurita de zahar
500 g faina alba
2 lingurite de sare
3 linguri de ulei de masline
seminte de susan, floarea soarelui, mac, etc.
Preparare
Varsati 12 cl apa intr-un vas mai adanc. Adaugati drojdia si asteptati 5 minute. Adaugati zaharul si amestecati bine.
Varsati intr-un alt vas adanc faina si sarea. Adaugati apa cu drojdie si zahar, sarea si uleiul de masline. Amestecati totul cu o lingura de lemn. Adaugati restul de apa.
Framantati 10 minute pana cand aluatul devine suplu, elastic. Acoperiti cu un servet curat si lasati aluatul sa se odihneasca timp de 10 minute. Framantati din nou 10 minute.
Impartiti aluatul in 4 bucati. Intindeti fiecare parte intr-un dreptunghi cu grosimea de 1,5 cm si de lungimea tavii pe care doriti sa o folositi. Taiati benzi subtiri sau mai groase, formati rulouri ajutandu-va de palme.
Ungeti cu ulei o tava, nu puneti mult, o lingura, stergeti excedentul cu un servetel.
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Puneti grisinele, ungeti-le cu apa, ajutorul unei pensule. Presarati (cu aceeasi pensula sau cu mana) semintele.
Puneti tava la cuptor timp de 15-20 de minute. Procedati la fel si cu celelalte parti de aluat.
Serviti.
Pofta buna!
Comentarii
O seara frumoasa!