Chiar as putea sa o sterg, dar nu o fac. Chec pentru doi sau poate doar pentru unul singur???
O fotografie ratata.Pentru ca prajitura mirosea atat de bine incat Filou a asteptat demn in fata cuptorului timp de 40 de minute pana ce acesta s-a oprit, Pentru ca odata ce l-a vazut oprit si cu usa deschisa, a inteles ca, din cauza caldurii, ar trebui sa mai indure putin. Pentru ca, vazand ca dupa 10 minute inca nu am inceput sa scot checul din forma, a inceput sa ma miorlaie. Pentru ca, odata ce m-am indreptat catre bucatarie, a continuat sa ma bombane sperand ca asteptarea s-a terminat. Pentru ca, vazandu-ma ca il ignor, a continuat sa miorlaie si, aproape, va spun sincer, a dat ochii peste cap. Apoi, in timp ce fotografiam, a decis ca e mai bine sa se serveasca singur...Deh, caracter de motan...
150 g faina
30 g pudra de migdale
125 g zahar
1 lingura de miere
175 g unt
3 oua
200 g de curmale, prune si caise uscate
50 g nuci
1 pachet praf de copt
vanilie
Taiati fructele si nucile in bucati mici. Puneti untul la topit apoi lasati-l sa se raceaca cateva minute.
Amestecati zaharul cu ouale cateva minute. Adaugat faina, praful de copt si migdalele. Amestecati din nou foare bine. Adaugati untul si amestecati din nou cam 5 minute. Adaugati fructele si nucile si amestecati din nou. Varsati intr-o forma de chec. Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Puneti checul la cuptor timp de 45 de minute.
Pofta buna!
Comentarii
Duminicile de la mama cu chec cald si lapte rece .....
Dar il inteleg de ce :)
Si eu stau cu un pahar de lapte in fata, dar langa niste clatite, in timp ce din spatele ferestrelor ninsoarea se cerne lenes...
Salutari de-acasa si zile bune, cat mai departe de gerul de-afara!
Ce fel frumos de a incepe saptamana.. multumesc!
Marian
si in al doilea, pentru mine, fototgrafia nu este deloc ratata, ci are un farmec deosebit, Filou este un frumos, chiar daca i se vede numai boticul :)