Tarta cu caise si scortisoara
1 aluat de tarta ca AICI sau orice alt aluat de tarta dulce.
4-5 linguri de zahar tos (depinde de cat de dulci sunt caisele)
1-2 lingurite de scortisoare (depinde de cat de mult va place scortisoara)
1 kg de caise
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Intindeti aluatul intr-o tava rotunda. Nu taiati marginile.
Amestecati zaharul cu scortisoara. Presarati jumatate din cantitate pe aluat.
Spalati caisele, taiati-le in doua, scoateti samburii. Asezati jumatatile de caise in tarta cu miezul in sus. Presarati restul de zahar si scortisoara. Adunati marginile catre centru.
Puneti tava la cuptor timp de 40 de minute.
Pofta buna, mami!
Comentarii
As manca si eu o bucatica cu un ceai :-).
Sa ai o saptamana buna Irina!
Nu-mi amintesc sa fi incercat vreodata combinatia de scortisoara-caise dar bine-mi suna.
Si apropos, eu as cam pune 3 lgte de scortisoara :))) ca-mi place tare aroma ei.
Pupici draga Irina!