Din nou caise... Sper sa nu fie ultimele. Parca sunt din ce in ce mai parfumate, mai zemoase, mai insorite.
1 ou
400 ml lapte
50 g fistic macinat
75 g zahar
500 g caise
2 linguri de miere
Amestecati oul, galbenusurile si zaharul. Adaugati laptele si fisticul macinat. Varsati in borcane.
Incalziti cuptorul la 180°C. Varsati apa intr-o tava mai adanca. Puneti borcanele cu crema in tava si tava in cuptor timp de 30 de minute.
Spalati caisele, scoateti samburii, taiati caisele in sferturi. Puneti-le pe foc cu 1 lingura de apa si cu cele doua linguri de miere. Lasati pe foc mijlociu un sfert de ora sau pana cand se inmoaie. Mixati.
Scoateti crema de la cuptor, asteptati sa se raceasca, adaugati dulceata de caise.
Pofta buna!
Crema de fistic si caise
3 galbenusuri1 ou
400 ml lapte
50 g fistic macinat
75 g zahar
500 g caise
2 linguri de miere
Amestecati oul, galbenusurile si zaharul. Adaugati laptele si fisticul macinat. Varsati in borcane.
Incalziti cuptorul la 180°C. Varsati apa intr-o tava mai adanca. Puneti borcanele cu crema in tava si tava in cuptor timp de 30 de minute.
Spalati caisele, scoateti samburii, taiati caisele in sferturi. Puneti-le pe foc cu 1 lingura de apa si cu cele doua linguri de miere. Lasati pe foc mijlociu un sfert de ora sau pana cand se inmoaie. Mixati.
Scoateti crema de la cuptor, asteptati sa se raceasca, adaugati dulceata de caise.
Pofta buna!
Comentarii
Filou are o privire asa de enigmatica si concentrata, de parca si-a ales deja unul din paharele cu bunatati dulci. E tare dragalas!
Nu stiu la ce sa ma uit ,la ce sa ma minunez .
Matul asta pune in umbra orice reteta . :)
Desertul, muah!
Dar si reteta e frumoasa tare. Imi propun sa o incerc la un moment dat, mor dupa fistic.
obtinut o crema delicioasa.