Mi-am spus intotdeauna ca acest blog trebuie sa reflecte ceea ce cred, ceea ce simt. Ca fiecare post trebuie sa fie bun. Nu perfect, dar bun. Si pentru asta trebuie timp.
Mi-am mai spus ca acest blog trebuie sa ma reprezinte. Macar o parte din mine. Cu bune, cu rele, cu trairi, cu sentimente, toate importante pentru mine. Azi insa imi aduc aminte ca in viata de zi cu zi sunt destul de discreta.
Mi-am mai spus ca blogul meu face parte dintr-o lume de prieteni, cu care discuti, impartasesti, dezbati, langa care esti aproape. Dar viata mea e acum in alta parte si-mi e greu sa ma impart.
Plec. Dar blogul ramane.
Cu siguranta ca am sa mai trec pe aici, blogul e doar o parte din mine, din viata mea. Dar am sa vin rar, ca la un prieten vechi, de care imi e dor, si care a insemnat mult pentru mine.
Pe curand. Multumesc.
Soufflé de morcovi cu peste fiert intre doua farfurii
(pentru doua persoane)
100 ml smantana lichida
1 lingura rasa faina
10 g unt + unt pentru forme
2 oua
1 morcov ras
50 g cascaval ras
100 g rosii cherry
2 fileuri de peste
marar
ulei de masline
2 catei de usturoi curatati
Soufflé
Preincalziti cuptorul la 200°C. Bateti albusurile spuma. Ungeti cu unt formele de soufflé. Puneti smantana la incalzit.Adaugati imediat faina si amestecati cam 5 minute pana cand smantana se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati untul, apoi galbenusurile, unul dupa celalalt, morcovul ras si cascavalul. Amestecati bine.Adaugati albusurile, amestecand usor, de jos in sus.Varsati in forme, puneti-le la cuptor timp de 25-30 de minute.
Peste intre doua farfurii
Asa imi place sa ii spun. E o metoda veche, de student, de care mi-am adus aminte citind o carte de JF Piège.
Puneti o cratita cu apa la fiert. Frecati o farfurie cu un catel de usturoi. Ungeti farfuria cu putin ulei de masline, puneti-o pe cratita cand apa a inceput sa fiarba, puneti in centru fileul de peste, acoperiti cu o alta farfurie si lasati la fiert cam 5 minute pe fiecare parte, 10 minute in total.
Adaugati sare si piper si serviti imediat ce ati scos soufflé-ul din cuptor. Cu cateva rosii daca doriti.
Pofta buna!
Pe curand!
Comentarii
Meri
E bine ca blogul ramane deschis totusi, o vie amprenta a omului Irina, sensibil si discret, uneori jucaus, alteori rafinat, intotdeauna aparte insa si de bun gust. Mereu cu o vorba buna sau dornic sa ajute la nevoie, totul la fel de discret si fara dulcegarii sentimentale artificiale.
Personal, raman cu nadejdea ca, poate, drumurile vietii ne vor aduce si fata in fata la un moment dat si cu bucuria de-a fi intalnit un om cald, care mi-a fost alaturi in momentele in care am avut mare nevoie de ajutor. Iti multumesc, Irina si mult noroc mai departe! La fel ca multora, sunt sigura, si mie imi va fi tare dor sa te citesc...
Eu vreau sa cred ca iei doar o pauza.
Pe de alta parte te inteleg perfect.
Pentru mine esti si vei ramane ...unica...Irina .
A bientot .
Imi pare sincer rau ca nu mai poti posta la fel ca inainte dar cu toate astea eu voi ramane in continuare cu ochii pe tine :)
Astept urmatoarea postare chiar daca va fi cine stie cand...
Ma bucur ca nu inchizi blogul, a fost si va o inspiratie pt mine si sigur pt.multi altii.
Iti doresc numai bine!!!
Pupici tie si lui Filou !
Deciziile trebuiesc respectate , iar eu nu pot decat sa-ti doresc tot binele din lume , alaturi de oamenii dragi tie !!
Te imbratisez cu drag , si nu in ultimul rand , pup mustaciosul cel frumos !! ;)
Te pup si te îmbratisez cu drag! ❤
https://prajituracumererasturnataretetafrisca.blogspot.com/
https://prajituracumeresibezeacrocantajamila.blogspot.com/
https://prajituracumeresibiscuiticoacererasi.blogspot.com/