01.02.2008

Lasagne (reteta Barilla)


Cateodata cred ca ar trebui sa schimb numele blogului meu. Retete culinare pentru femei grabite ? Reteta de mai jos nu e deloc pentru o femeie care nu are timp !
Legumele si carnea se prajesc, lasagnele se tin la cuptor, sosul se face pe foc. Va trebuie cam vreo 2 - 3 ore dar merita cu adevarat.

Ingrediente (lista e lunga!):
10 foi de lasagne cu ou Barilla
450 g de carne tocata
200 g de rosii mici
100 g de ciuperci
75 g de ardei gras
50 g de unt
50 g de morcovi
50 g de ceapa
50 g de parmezan ras
40 g de telina
25 g de bulion de rosii
25 de g de ulei de masline
20 g de faina
1 foaie de dafin
1,5 l de supa de pui (sau apa + vegeta)
1 catel de usturoi
1 pahar de vin alb sec
sare si piper
Pentru sosul Bechamel :
1 l de lapte
45 g de unt
45 g de faina

Preparare.
Umplutura :
Taiati ardeii, ceapa, telina si morcovii in bucati mici. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie pe foc. Adaugati legumele taiate, foaia de dafin si usturoiul netaiat.

Adaugati carnea tocata si lasati totul pe foc timp de 5 minute.

Adaugati vinul si lasati tigaia pe foc pana cand acesta se evapora.
Adaugati bulionul, faina, ciupercile si supa.

Lasati tigaia pe foc mijlociu timp de o ora. La sfarsit adaugati ardeii si rosiile taiate jumatati.

Sosul Bechamel :
Puneti laptele la fiert. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati faina si varsati laptele cald amestecand in continuu. Lasati sosul pe foc pana cand incepe sa fiarba.
Luati tigaia de pe foc. Adaugati sare si piper.

Asamblarea :

Ungeti tava cu unt.
Adaugati putin sos Bechamel.
Puneti cateva foi de lasagne.

Adaugati umplutura de carne.

Adaugati sos Bechamel.

Presarati parmezan.

Si continuati pana la terminarea ingredientelor....
Puneti tava la cuptor si lasati-o la 200°C timp de 20 de minute.
Pofta buna !

6 comentarii:

Ginette spunea...

Vai ce bine arata !!! Merita efortul...cred ca o sa o fac si eu cat de curand.

Lore spunea...

Eu am avut o experienta nereusita cu foile de lasagna....imi ramaneau ca niste paste semifierte (cu toate ca le puneam suficient sos). De atunci le fierb putin inainte de a asambla orice lasagna...
Lasagna ta arata minunat!

Irina spunea...

Ginette, chiar merita efortul. Reteta este copiata dupa o cutie de lasagne Barilla si e excelenta.
Lori, pe cutia cumparata de mine scrie ca acestea se fac in 20 de minute.

Lore spunea...

Da, respectasem si eu ce scria pe cutie, dar...asta a fost, nu au iesit :(

Lore spunea...

Irina iarta-ma ca iti scriu aici, dar, ca si in cazul altor fete care au bloguri culinare, nu am gasit vreo adresa de email pe care sa iti pot trimite rugamintea mea.
As vrea sa te adaug in blog roll-ul meu, insa am nevoie de permisiunea ta.
Ai putea sa-mi trimiti raspunsul tau la adresa de email pe care am folosit-o pentru a posta acest comentariu?
Nu ma supar daca stergi acest comentariu.
Iti doresc o dupa-amiaza placuta!

Crisa spunea...

Hristos a inviat!

Ma tezesc si eu dupa mai bine de 2 ani de la postarea retetei sa-ti spun ca-i delicioasa si ca o sa incerc si eu! Am dat peste blogul tau evident, cautant pe google retete de lasagna! ;))
Mi-am permis sa te adaugin lista mea de bloguri pe care le urmaresc.

Toate cele bune,
Crisa