Lamai murate in sare

In ceea ce priveste muraturile, fiecare casa are obiceiurile ei. Noi incercam sa punem muraturi sau sa facem dulceturi cand legumele sau fructele sunt in perioada lor cea mai buna, atunci cand le este sezonul.

Unul dintre fructele mele preferate este lamaia.Si citricele in general.

Nu renunt niciodata la o citronada, la iaurturile cu lamaie, la tartele cu crema de lamaie sau lemon curd.

Pana la o anumita varsta, am asociat lamaia cu dulcele. Rar o gaseam in mancaruri.

De curand am inteles ca ea se foloseste in mancaruri pentru a distruge impresia de grasime si pentru a da si mai multa savoare ingredientelor. Pentru a avea la indemana lamai tot timpul, le murez in sare.

Puneti intr-un borcan 5 lamai si 5 linguri pline de sare, adaugati 1/2 l de apa fierbinte si sucul de la o lamaie. Lasati-le la murat timp de 3 saptamani. Exista si retete mai complicate, puteti sa adaugati putin zahar, morcovi, etc. Fiecare casa cu obiceiurile ei...


Lamaia murata isi pastreaza gustul, coaja ei devine moale si puteti sa o utilizati in intregime, fara a o decoji.

Utilizati-o intr- tocanita cu pui si anghinare (v. cap.mancaruri).


Comentarii