30.01.2008

Ciorba de legume cu bacon


Faceti aceasta ciorba cand este foarte frig afara. Ca in aceasta seara ....Brrrrr....
Va jur ca o farfurie de ciorba va incalzeste si va bine dispune.
Aceasta reteta provine dintr-un numar al revistei Elle Cuisine.

Ingrediente :
6 felii de bacon
4 morcovi
1 praz
2 cartofi
1 ceapa
1 catel de usturoi
1/2 de telina (radacina)
1 foaie de dafin
cimbru
40 g de unt
2 l apa
2 - 3 cuburi de vegeta

Preparare :
Taiati marunt toate legumele.

Puneti-le pe foc mic intr-o tigaie in care ati topit untul.
Adaugati o felie de bacon.

Lasati-le pe foc timp de 10 minute.
In acest timp puneti la foc apa si adaugati vegeta.
Adaugati legumele si felia de bacon, cimbrul si foaia de dafin.
Acoperiti si lasati pe foc mijlociu timp de 30 de minute.

Intindeti intr-o tava celelate felii de sunculita.

Puneti-le la cuptor la 180°C timp de 10 minute.

Stergeti grasimea cu un servetel.
Serviti ciorba cu doua felii de bacon si cu paine prajita.
Pofta buna !

2 comentarii:

Anonim spunea...

de ce romanii trebuie sa foloseasca mereu vegeta sau delikat? pacat de legumele si de produsele proaspete pe care le pui intr o mancare! daca am vazut printre ingrediente vegeta sau delikat nici nu ma mai uit la indicatiile mancarii!

Irina spunea...

Pentru ca vegeta da gust mancarii.