14.01.2008

Dulce de leche

Nici nu stiu cum se poate traduce in romaneste, crema de lapte ?
"Dulce de leche" este un desert traditional ce provine din America de Sud.Il puteti intalni sub mai multe denumiri : "dulce de leche", "arequipe", "cajeta", etc.
Crema are gust de caramel si se poate manca ca atare sau folosi in prepararea altor dulciuri.
Exista zeci de retete dar cred ca cea mai simpla si care da cea mai putina bataie de cap este reteta conservei de lapte condensat dulce. Cu siguranta ca va veti intreba de ce folosesc aceasta reteta in loc sa fierb laptele, sa adaug zaharul, sa amestec pe foc, etc. Am ales aceasta metoda pentru ca intreg continentul sud american a ales-o ! Si daca ei o fac asa.... nici mie nu mai imi e rusine!
Ingrediente
1 cutie de lapte condensat de 375 g
1 oala
apa
Puneti conserva nedesfacuta intr-o oala cu fund dublu. Turnati apa peste conserva astfel incat sa o acoperiti cu totul.
Lasati oala pe foc mijlociu timp de 3 ore. Apa nu trebuie sa scada prea mult, conserva trebuie sa ramana tot timpul acoperita.
Scoateti conserva dupa 3 ore si lasati-o la racit.
Deschideti conserva si gustati.....mmmmmmm.....mmmmmmm
Puteti sa pastrati crema in borcane inchise ermetic timp de 3 saptamani fara nici o problema.
Poate si mai mult dar la noi niciodata nu a rezistat atata timp !

Un comentariu:

Roxana spunea...

Irina, laptele tau condensat, inainte de a fi fiert, are o compozitie ceva mai groasa? Te intreb pt ca astazi m-am incumetat sa incerc reteta de "dulce de leche" si... nu cred ca a iesit ceva. Eu am avut lapte condensat la cutie, n-am gasit la conserva. Asa ca l-am desfacut, l-am pus intr-un borcan si am urmat intocmai instructiunile de fierbere. Si dupa 3 ore si ceva de fiert "de i-a sarit capacul", e la fel de lichid inauntru. Astept sa se raceasca, dar nu am prea mari sperante... :-(