22.01.2008

Orez cu lapte si dulce de leche (reteta braziliana)

Desertul preferat al prietenei mele Anne este orezul cu lapte.
Desi incerc tot timpul sa ii fac prajituri diferite, cu fructe sau cu ciocolata, stiu totusi ca, invariabil, la fiecare doua - trei luni, imi va cere orez cu lapte.
Si eu ma execut, de fiecare data cu cea mai mare placere!
Reteta de mai jos este scrisa de catre Fred Chesneau.

Ingrediente :
1 l de lapte
4 oua
220 g de orez cu bobul rotund
140 g de zahar
1 pastaie de vanilie (sau o lingura de aroma de vanilie)
dulce de leche
Preparare :
Spalati orezul bine, puneti-l intr-o cratita si acoperiti-l cu apa rece.

Puneti orezul la fiert si lasati-l pe foc inca 3 minute dupa primul clocot.
Scurgeti orezul si treceti-l pe sub un jet de apa rece.
Puneti la fiert laptele si vanilia. Adaugati orezul si amestecati totul cu ajutorul unei linguri de lemn. Acoperiti cratita cu un capac si lasati totul sa fiarba pe foc mic timp de 25 de minute. Amestecati din cand in cand.

Amestecati bine zaharul si galbenusurile.
Cand orezul este fiert, adaugati zaharul si galbenusurile si amestecati totul foarte repede.

Serviti orezul in castronase. Adaugati o lingurita de dulce de leche.
Pofta buna !

Nu uitati sa pastrati si pentru prieteni !

Niciun comentariu: