24.02.2008

Briosa cu Nutella


Aceasta briosa este un deliciu. Incerc sa imi masor cuvintele si sa nu explodez. Si totusi, daca vreti sa mancati ceva ce nu ati mai mancat niciodata, ceva ce va va ramane in memorie pana la adanci batraneti, ceva cu care sa va laudati in fata lumii intregi, atunci vreti aceasta briosa.
Sunt novice in cozonaci si alte prajituri cu drojdie si totusi aceasta briosa mi-a iesit din prima. Se face rapid, e pufoasa, are un gust deosebit, puteti sa o faceti simpla, cu nutella sau cu dulceata.
Ingrediente :
260 g de faina
1 ou
25 g de drojdie proaspata
25 g de zahar
60 g de unt
100 ml de lapte caldut
Preparare :
Incalziti putin laptele. Luati-l de pe foc si amestecati-l cu un ou.
Puneti ingredientele in masina de paine sau faceti aluatul manual.
Eu am folosit masina de paine, timp de preparare 1H30, program fara coacere.

Scoateti aluatul, intindeti-l folosindu-va de putina faina.
Cu ajutorul unui pahar, taiati cercuri mici.

Puneti un cerc de aluat intr-o tava de muffins. Adaugati o lingurita de nutella... Am spus o singura lingurita ! Acoperiti cu un al doilea cerc de aluat.

Puneti-le la crescut. Eu le-am pus 15 minute la 100°C.
Miracolul s-a podus ! Briosa a crescut !

... Si a tot crescut !

Apoi puneti tava la copt, cam 25 de minute la 180°C. Scoateti-o din cuptor si incercati sa asteptati sa se raceasca macar 10 minute ! Pofta buna !


3 comentarii:

Lore spunea...

Ah Irina esti nemiloasa! Doar o singura lingurita????? :).

Irina spunea...

Da, da, da !!!!
Ca sa nu curga .....
Dar drept sa iti spun, eu am tot gustat din borcan !!!!

Alexandra spunea...

Foarte apetisante briosele..cu siguranta o sa incerc si aceasta reteta!