Macarons au chocolat


Macaron este un fursec traditional francez.
Uitati definitia lui preluata din cartea "Dictionnaire encyclopédique de l'épicerie et des industries annexes"scrisa de Albert Seigneurie in 1904.

Toate patiseriile franceze de renume fac macarons.Ladurée, Pierre Hermé, Michalak, etc.
As spune ca este fursecul la moda! Se declina in toate aromele posibile, poate sa fie sarat sau dulce, retele sunt diverse si variate, in fiecare an apare o alta reteta care face furori!
Exista doua metode de realizare :
1) metoda Gerbet (clasica)
2) metoda bazata pe felul de preparare al bezelei italiene (prea grea pentru mine, in plus mi-ar trebui un kenwood sau un kitchen aid si nu am!)

Metoda Gerbet


Ingrediente :

Macaron :3 albusuri
230 g zahar pudra
125 g de migdale macinate
15 g cacao
Ganache :120 g de ciocolata neagra
80 g unt
30 g smantana pentru frisca

Separati cu o zi inainte albusurile de galbenusuri. Lasati albusurile intr-un vas, la temperatura ambianta, acoperite cu o folie de plastic.

Ganache :
Amestecati pe foc mic toate ingredientele. Puneti crema la frigider si lasati-o pana cand se intareste (cam o jumatate de ora).

Cu ajutorul unui robot macinati cat mai fin zaharul, migdalele si pudra de cacao. Eu am folosit robotul si apoi am trecut amestecul printr-o strecuratoare.

Bateti albusurile spuma.

Amestecati incet albusurile cu pudra de migdale, cacao si zahar.

Puneti aluatul intr-o punga si, cu ajutorul unui sprit, incercati sa realizati forme cat mai rotunde pe hartia de pus la cuptor. Diametrul lor trebuie sa fie cam cat cel al unei monezi de 1 euro.

Lasati tava la temperatura ambianta cel putin o jumatate de ora (puteti sa ii lasati si o noapte intreaga).
Puneti tava la cuptor cam 15 minute la 175°C.
Lasati fursecurile la racit. Dupa o jumatate de ora, intoarceti fursecurile pe cealalta parte si incercati sa le grupati doua cate doua in functie de marime si de forma.

Adaugati o lingurita de ganache pe un fursec si acoperiti totul cu cel de-al doilea.

Va ies cam vreo 60 de macarons.
Pofta buna !

Comentarii