17.02.2008

Orange curd (crema de portocale)


Aceasta crema e delicioasa si se face foarte repede !
Amestecati la bain marie cateva ingrediente (unt, zahar, suc de portocale si coaja rasa de portocale) si reteta este gata ! Puteti sa folositi crema pentru un tort, cu o briosa sau sau o degustati simpla, cu ajutorul unei lingurite. Exista zeci de variante, cu lamaie, mango, capsuni, s.a.m.d.
Incercati-o si o sa vedeti, la vita e bella !


Ingrediente :
Sucul de la o portocala (aproximativ 10 cl)
Coaja rasa de la o portocala
150 g de zahar
4 oua
100 g de unt taiat in bucati mici

Preparare :
Puneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala.

Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza pe vasul de apa pusa la fiert. Apa nu trebuie sa atinga fundul celui de-al doilea vas.

Amestecati in continuu, pe foc, pana cand crema se ingroasa (cam 15 minute).

Cand crema s-a format, turnati-o intr-un borcan sau intr-un alt vas si lasati-o la racit.
Pofta buna !

4 comentarii:

Ginette spunea...

Woowwwwaaaahhh...pe asta o fac chiar sambata, abia astept !!!! Numai bunatati faci !!!!

Irina spunea...

Sunt in saptamana prajiturilor !!!
Mai am de pus reteta de clatite si aproape ca am terminat !

Edith spunea...

Irina, cred ca se poate face si cu alte fructe, nu? Suna taare bine:)

Irina spunea...

Sigur ca se poate face si cu alte fructe. Varianta cea mai cunoscuta este cea cu lamai.