19.02.2008

Tarta cu pere si nutella


Zilele trecute citeam un articol ce proclama faptul ca nu e chiar asa de important de a avea un birou curat sau de a lucra intr-un mod organizat. Incepand cu Einstein si terminand cu ultimii laureati Nobel, multi sunt cei care lucreaza in dezordine sau care au descoperit lucruri nemaipomenite din greseala.
Avand constiinta mult mai "linistita", mi-am adus aminte ca pana si una dintre cele mai mari inventii gastronomice din lume (vorbesc despre Nutella!!!) a fost descoperita tot din greseala !
Inventatorul se numeste Pietro Ferrero si in vara foarte calda a anului 1943, uitand sa puna la rece produsul sau facut din alune de Piemonte, zahar, lapte si cacao, si-a dat seama ca crema obtinuta e mult mai buna decat produsul initial si a decis sa il comercializeze ca atare.
Prima denumire a produsului a fost Supercrema, numele de Nutella a fost ales abia in 1966!
Sunt fan declarat Nutella pe care o mananc direct din borcan sau pe care o intrebuintez in diverse retete de prajituri.Incercati si voi aceasta reteta ce provine dintr-un Larousse !

Ingrediente
aluat de tarta (folositi reteta de aici Aluat de tarta)
3 oua
150 g de Nutella
20 cl de smantana
150 g de faina
3 pere

Preparare
Intindeti aluatul si decupati cercuri putin mai largi decat formele pe care vreti sa le folositi.


Amestecati ouale cu Nutella, faina si smantana.

Curatati fructele de coaja si de seminte. Taiati-le felii subtiri.

Adaugati amestecul cu Nutella in forma (umpleti cam trei sferturi din forma) si puneti fructul taiat felii.

Puneti formele la cuptor la 180°C cam 20 - 25 de minute.
Pofta buna !

3 comentarii:

Ginette spunea...

Ce minunat arata !!! Irina, cam ce dimensiune au formele? Iubesc perele !!! Te pup, cu drag

Irina spunea...

.... Nu le-am masurat.... cam cat un CD.
Dar daca formele tale sunt mai mici, tii prajitura mai putin la cuptor (15 minute).
Irina

Ginette spunea...

aaaaa...sunt micute, eu am mult mai mari...trebuie sa ma duc sa caut prin magazine...sunt tare dragalase. Merci !