Ingrediente
- 4 g de agar agar sau E406 (gelatina vegetala). In cazul in care nu aveti agar agar, folositi foi de gelatina animala.
- 60 cl de supa de pui sau apa fiarta cu un cub de knorr sau vegeta. Acest volum este suficient pentru 6 forme de aspic. Pentru gelatina animala, uitati-va pe instructiunile de pe plicul cu foi de gelatina.
- 1 lingura de coniac
- Sunca taiata felii
- Oua de prepelita sau normale fierte
- Morcovi fierti
- Mazare fiarta
- Patrunjel
Preparare
Fierbeti toate legumele si taiati-le in bucati sau felii.
Puneti apa la fiert cu cubul de knorr. La primul clocot stingeti focul si ajutati pudra de agar agar sau foile de gelatina. Amestecati bine si adaugati si lingura de coniac.
Va recomand sa folositi forme de silicon, aspicul iese usor odata racit.
Dar puteti sa folositi si coaja de la ou, uitati-va pe blogul Cristinei, Aici..
Puneti putina gelatina si asezati primul decor. Odata scos, acest decor va aparea la suprafata. Puteti sa faceti un decor in forma de flori, sa scrieti ceva, etc.
Lasati sa se prinda la rece.
Dupa 10 minute adaugati restul de ingrediente. Dati frau liber imaginatiei !
Acoperiti cu gelatina.
Lasati la frigider o noapte intreaga.
Serviti cu mustar sau cu salata verde.
Pofta buna !
Puteti sa imprimati reteta aici : Aspic de ou, sunca si legume.
Comentarii
Intre timp am gasit si o alta reteta pt umplut cojile de oua : cu ciocolata ... uite aici :http://www.fiordisale.it/2008/03/22/le-sorprese-della-vita/
Pentru ciocolata e o idee buna. Eu anul asta le-am facut in forme mici, de bonboane.
Cosuletul de mai jos e facut vineri !
acum mai am inca o idee pentru Paste..una de la cristina si acum si de la tine ...multumesc :)