Miel cu piure de morcovi

Recunosc ca nu imi place carnea de miel sau de oaie. Nu am mancat aproape niciodata. Reteta de mai jos ascunde un pic gustul deosebit al mielului. Este vorba despre un fel de mancare destul de cunoscut in Franta - hachis parmentier.
Intr-un hachis parmentier intalnim in straturi, piure si carne tocata sau bucati.
Ca in orice fel de mancare traditionala, puteti sa folositi orice fel de leguma si orice fel de carne. Am vazut reteta pe postul de televiziune Cuisine TV si imediat mi-a placut. Piureul de morcovi e delicios....

Ingrediente
3 felii de cotlet de miel
ulei de floarea soarelul
2 catei de usturoi
5 morcovi
2 cartofi
25 g de unt
10 ml de lapte
sare
Preparare
Puneti la cuptor mielul cu ulei. Eu le-am tinut 2 ore la 180°C. Carnea trebuie sa fie moale si sa se desprinda de pe os.

Fierbeti morcovii si cartofii. Scurgeti legumele si adaugati unt, lapte si sare dupa gust.

Mixati legumele.

Desprindeti carnea de pe os si taiati-o bucati mici.

Primul strat este format din carne, al doilea din piure.
Pofta buna !

Comentarii

Mona a spus…
nici noi nu suntem "fani" carne de miel sau oaie, dar vazand poza finala, incep sa ma razgandesc...cred ca ai dreptate, poate gustul dulceag al morcovului sa mai atenueze gustul(sau mirosul) specific, acestui fel de carne...am retinut ideea, iar prezentarea este super..mai ales farfuria :)...:* >D<
Irina a spus…
Il atenueaza destul de bine... pana si eu am mancat !
Multumesc pentru cuvintele frumoase !