08.03.2008

Prajitura cu stafide, coacaze si nuci

De cand am vazut prajitura nutritiva a Danezei de pe culinar, gandul numai la ea mi-a ramas. Culori frumoase, prajitura sanatoasa, numai buna pentru micul dejun !
Asa ca, vineri seara, decisa sa o fac pentru sambata dimineata, scot tavile, dau drumul la cuptor, ma uit in camara si, dezastru imi lipseau aproape toate ingredientele !
Ok, hotarata sa fac ceva asemanator, am purces la un amalgam de retete de chec, ingrediente, etc si mi-a iesit o prajitura excelenta !
Sanatoasa, ingrediente bio, nici macar praf de copt nu are ! Ca... nu-l mai aveam nici pe ala !
Succes confirmat azi dimineata, la o cafea, uitandu-ma cu drag la bobocii ce au inceput sa apara !

Ingrediente :
150 g unt
150 g zahar
3 oua
200 g faina
100 g coacaze
100 g stafide
50 g de nuci taiate bucati mici (din nucul de acasa, din Romania)
Amestecati toate ingredientele.

Puneti tava la cuptor si lasati-o timp de 35 de minute la 180°C (foc mijlociu).
Pofta buna !

12 comentarii:

Edith spunea...

Arata super!
LA MULTI ANI DE 8 MARTIE!

Irina spunea...

Multumesc !
La multi ani si tie !

Teo spunea...

In primu rand, un La Multi Ani de 8 martie! SA ai o zi frumoasa si speciala!

In al doilea rand, felicitari pt reteta, ti-a iesit ff bine!

Irina spunea...

Multumesc ! Si tie la fel !
Reteta este foarte buna !

Szamcsek Veronica spunea...

Ceau, ma bucur ca-mi vizitezi blogul

O zi buna!

Irina spunea...

Veronica, bineinteles ca ma uit pe toate blogurile de pe lista ! Incerc sa imi fac timp cam o data pe saptamana, toate imi plac, fiecare are ceva deosebit!

Edith spunea...

Irina, spune-mi te rog cat de mare a fost tava in care ai facut prajiturica? Ai uns-o cu ulei sau ai pus hartie de copt? Cred ca o s-o fac si eu ca tare bine arata...dar probabil in loc de coacaze o sa pun visine (ca nu am coacaze).

Irina spunea...

Edith, iti raspund numai azi pentru ca am fost plecata la un curs. Am facut prajitura intr-o tava mica (25x18 cm).
Tava nu e unsa cu nimic dar e tava Tefal.

Edith spunea...

Ok, ms Irina! O facusem deja in tava 20/30 si a iesit ok (am uns-o cu ulei si tapetat-o cu faina asa.. just in case)
A iesit f buna :) A fost savurata pana la ultima bucatica (eu am facut-o cu visine in loc de coacaze si a iesit putin "colorata" de la visine, nu asa alba ca a ta:((
O sa o pun in curand si pe blog...
O zi faina!

Irina spunea...

Imi pare tare bine ca ti-a placut !!!
Abia astept sa vad pozele !

Edith spunea...

Am pus reteta ieri, ai vazut? ;)

Irina spunea...

Edith !!!!!
Am vazut-o .... frumoase poze! Sper ca le-a placut alor tai...
Si trandafirii arata foarte bine, cata rabdare poti sa ai !!!