11.05.2008

Gaspacho

Program de pregatire pentru cei care, dupa o saptamana (sau mai multe...) de vacanta, trebuie sa se duca din nou la servici.
Pregatirea trebuie sa inceapa cu doua zile inainte. Subiectul (adica eu...) trebuie sa se asigure ca in aceste doua ULTIME zile nu are nimic altceva de facut si ca se poate concentra asupra pregatirii. Subiectul nu uita totusi ca are barbat si pisic care mor de foame si plang dupa o supa rece sau o conserva de peste.
Prima zi : relaxarea.
A doua zi : motivarea.
Pentru relaxare se recomanda : plimbari prin parc, prin librarii, programari la coafor, cosmetica, vizitarea unei expozitii, muzeu, cinema, shopping, etc.
A doua zi : bicicleta, mars in aer liber, analiza contului bancar (nu cred ca exista motivare mai puternica...), cumpararea unei plante cu frunze rotunde pentru birou (feng shui a pus puternic amprenta pe mine), pregatirea gentii (oare unde am pus incarcatorul de telefon ???), pregatirea pranzului pentru servici.
Subiectul are nevoie de un pranz echilibrat, energizant care sa il faca sa depaseasca ora 15 fara sa adoarma pe calculator. Nu de altceva, dar tastele lasa urme (de la tatal meu citire...).

Gaspacho


Ingrediente

1 kg de rosii
1/2 castravete
1 felie de paine fara coaja
frunze de telina, leustean, ceapa verde
4 linguri ulei de masline
1 lingura otet (mai dulce)
sare
cateva felii de carnat afumat

Preparare
Curatati castravetele de coaja, pastrati doua felii pentru prezentare si taiati restul in cuburi mici.
Puneti o cratita de apa la fiert. Adaugati rosiile si lasati-le cateva secunde. Scoatei rosiile si curatati-le de pielita.Taiati cateva felii pe care le pastrati pentru prezentare.
Adaugati intr-un mixer toate ingredientele in afara de carne. Mixati-le cateva minute.

Gustati si sarati dupa gust. In cazul in care supa este prea groasa, adaugati apa.
Inainte de masa, frigeti cateva bucati de carnat, puneti feliile pe bete de frigarui.
Serviti gaspacho in pahare.
Pofta buna.

9 comentarii:

Amalia spunea...

Irina buna reteta si frumoasa prezentare !Ma gandesc ca nu se supara nimeni daca pun si un pic de usturoi :)

Edith spunea...

Mmm... cred ca fu tare bunutza! :)

boyarul spunea...

Se consuma ca atare? Mie imi pare mai degraba un sos pentru... altceva.

PS: Imi place titlul blogului.

niko spunea...

Frumoasa prezentare si interesanta reteta dar n-a fost suficient de vitaminizanta ? Lipsesti de ceva vreme de pe net.

Irina spunea...

Amalia, poti sa pui usturoi fara nici o problema...

Irina spunea...

Edith, o buna la gust. Mai mancam si noi legume si vitamine...

Irina spunea...

Boyarul, bine ai venit.
Gaspacho se mananca ca atare.

Irina spunea...

Niko, asa e. Am avut mult de lucru... Imi pare bine ca te-ai interesat de "soarta" mea!

www.ardei-iute.ro spunea...

Gaspacho... super buna vara. Se mai poate adauga "Gazpacho este o supa rece de vara originara din Spania, mai exact din sudul Andaluziei"