Muffins cu fistic si capsuni sau bucatarie in constructie

De cateva zile bucataria noastra a intrat in renovare ! Muncim la 4 maini fara prea mare experienta, visam ca totul se va termina in doua - trei zile.

Locuim intr-o casa construita acum sute de ani. Nici un perete nu e drept, culoarele sunt inguste si lumina intra cu modestie. Dar casa are sarmul ei, pe mine m-a cucerit de la inceput. Degeaba imi spunea Olivier ca peretii sunt strambi, ca scara scoate un sunet ciudat, ca incepand cu ora 16 trebuie sa aprindem lumina... Eu stiu ca aceasta casa are o istorie a ei, ca va mai rezista atunci cand eu nu voi mai fii, ca peretii grosi de o jumatate de metru ma apara de cald sau de frig, ca fereastra de la dormitor da spre parc si spre Loara, ca fereastra de la bucatarie da in curtea interioara, unde zgomote de farfurii si de muzica se imbina cu ciripitul pasarilor.
Reamenajarea bucatariei are totusi si un alt avantaj.Spre disperarea lui Olivier, eu nu ies foarte des din casa. Intre servici, bucatarie, internet, s.a.m.d., nu prea am mult timp. Si drept sa spun, nici nu imi lipseste. Insa lipsa ustensilelor ne face ca, la pranz sau seara, sa vizitam restaurantele de prin apropiere. Si de fiecare data, in fata unei farfurii atragatoare, incerc sa descopar toate ingredientele si modul de preparare a retetei.
Reteta de ma jos are doua calitati. In primul rand, asocierea fisticului si a capsunilor este foarte buna. In al doilea rand, muffins-ul are culoarea noii bucatarii : verde cu caramiziu. Ea este preluata din cartea scrisa de Florence Edelmann "Pâtisserie Maison".

Muffins cu fistic si capsuni

Ingrediente :
- 100 g de zahar pudra,
- 40 g de faina,
- 125 g de fistic macinat fin
- 120 g de unt topit,
- 5 albusuri de ou batute usor,
- 1/2 lingurita de aroma de vanilie.
- 200 g de capsuni uscate (sau proaspete)
Preparare:
Amestecati faina, zaharul si fisticul.
Adaugati untul, albusurile si vanilia. Nu amestecati foarte mult.
Adaugati usor capsunile.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Turnati aluatul in tavi.
Puneti tavile la cuptor timp de 20 de minute.
Asteptati sa se raceasca, scoateti prajitura din tava si pudrati cu zahar.
Pofta buna !

Comentarii

Anonim a spus…
Noi am renovat bucataria acum doi ani. Timp de cel putin o luna a fost un haos de nedescris. M-a patruns un fior cand am vazut fotografia postata de tine.

Si sa stii ca desi blocul in care locuim noi nu are mai mult de 20 de ani si peretii nostri sant strambi dar si destul de subtiri ca sa auzim pasii vecinilor in miez de noapte. Si toate ferestrele dau catre o strada intens circulata !!!

Cred ca nimic nu se poate compara cu o casa veche. Noi visam la ziua in care o sa ne cumparam o asa casuta la tara.

Sa aveti mult spor la treaba !!!
Irina a spus…
Multumim ! Bucataria e aproape gata insa casa s-a umplut de praf!
Apartamentul asta l-am cumparat acum vreo 6 ani, cand eram tineri si naivi. Era intr-o stare jalnica dar n-aveam bani de altceva. Impreuna cu Olivier am muncit cam vreo 6 luni, am scos zeci de saci de moloz, tapet, scanduri, etc. Pentru bucatarie nu am mai avut curaj... Asa ca i-a venit randul abia acum.... cand am vrea sa ne mutam la casa. La o casa mica cu gradina, sau doar la o casa... Si sunt sigura ca o sa cumparam una la care o sa avem din nou totul de facut...