"Strawberry fields forever" si dulceata celor patru fructe rosii


In Franta, ziua de 21 iunie a inchinata muzicii si perspectiva unui weekend muzical ma incanta foarte tare...
Toata lumea poate sa cante unde si cand vrea. Pe strazi, in parcuri, in restaurante, etc. In general jazz, muzica instrumentala, rock, etc.
Din pacate, lucrurile au luat o intorsatura diferita pe la sapte seara! Vinovatul...este el :

OK, muzica e muzica dar ce face domnul la fereastra mea ? Ce sunete si bubuieli aud de muta pisicul chiar si in somn? Muzica rave ? La mine pe strada ?
Aici unde media de varsta este de 60 de ani? Nuuu, domnul greseste cu siguranta locatia. Eu la 11 noaptea ma culc. Pisicul la fel. Casa e veche, a vazut-o pe Jeanne d'Arc si trebuie sa ramana in picioare!
Ei bine, nu a fost asa. Desi am inchis geamuri, am astupat ferestrele cu perne, m-am refugiat in partea cea mai linistita a casei si mi-am pus vata in urechi, bataile tot s-au auzit.
Am lipit paharele de masa, ca sa nu se sparga. Pisicul si-a bagat ghearele in parchet ca sa nu se mai miste.
Pe la ora 1 noaptea, cu inima in ritm sacadat, am auzit Strawberry Fielfs Forever in ritm rave! Sacrilegiu ! Am sarit din pat, am deschis ferestrele si am pus versiunea originala.

Incantata de mine insami, am aprins focul si am purces la fabricarea dulcetii mele preferate. Poate ca si a lui Paul (Mc Cartney) ?

DULCEATA DE FRUCTE ROSII (CAPSUNI, COACAZE, ZMEURA SI AFINE)


Ingrediente
250 g de capsuni
250 g de coacaze
250 g de zmeura
250 g de afine
750 g de zahar
1 lamaie

Preparare

Spalati fructele si lasati-le la uscat. Rupeti coditele si taiati capsunile in doua.
Puneti fructele, zaharul si sucul de la lamaie la macerat timp de 12 ore intr- o cratita. Amestecati din cand in cand.
Spalati bine borcanele si capacele. Lasati-le cam 10 minute in apa clocotita. Scurgeti-le si stergeti-le bine cu un prosop curat. Borcanele trebuie sa fie foarte bine uscate. Patrati-le cu gura in jos.
Puneti cratita cu fructe pe foc (destul de puternic) si amestecati pana cand incepe sa fiarba.
Lasati focul mai mic si continuati sa amestecati cam 20 de minute.
Verificati dulceata punand cativa stropi pe o farfurie rece. Daca inclinati farfuria si dulceata ramane fixa pe farfurie inseamna ca ea este gata.
Daca dulceata este prea lichida si aluneca de pe farfurie, continuati sa o fierbeti inca cateva minute.
Varsati dulceata fierbinte in borcane. Umpleti borcanele pana la gura. Astupati borcanele imediat si lasati-le la racit.
Pofta buna !

Comentarii

Edith a spus…
Irina, trebuie sa fie o nebunie dulceata ta! :)
Superb borcanul :)
Irina a spus…
Multumesc frumos... E perioada dulceturilor ... capsuni, caise, etc.