Tarta cu prune pentru o toamna linistita


Tarta de prune
Reteta de Christophe Felder

Ingrediente
Aluat pentru trei tarte mari :
300 g de unt la temperatura camerei
60 g de zahar pudra
125 g zahar tos
60 g de pudra de migdale
5 g de sare
2 oua
500 g de faina
Amestecati untul, adaugati zaharul,s area si migdalele. incorporati ouale, unul dupa altul. Varsati faina si amestecati totul bine. Acoperiti aluatul cu o folie de plastic si lasati-l la frigider timp de o noapte intreaga (puteti sa-l congelati).
Tarta
250 g de aluat
1 kg de prune
2 oua
160 g zahar pudra
50 g de pudra de migdale
5 g de scortisoara
3 cl de smantana
30 g de unt topit
Preparare
Preincalziti cuptorul la 160°C.
Spalati prunele si uscati-le cu un servet. Taiati-le in doua si scoateti samburii. Taiati-le apoi in felii nu foarte subtiri.
Amestecati ouale cu zaharul pudra, adaugati migdalele, scortisoara si smantana. Amestecati si adaugati untul.
Puneti aluatul in tavi si adaugati prunele.

Varsati crema peste prune. Puneti tava la cuptor pentru 30 de minute.

Pofta buna !

Comentarii

Cristina a spus…
excelenta tarta !! iar de melodii ce sa mai zic m-ai bagat intr-o melancolie de-a dreptul blegoasa :-))

O sa fac si eu retata ta ..dar tb sa imi cumpar migdale ( pudra) mai intii ..

o saptamina cit mai placuta !! si ciodn ai timp sa treci pe la mine caci am un mic premiu virtual pentru tine
Irina a spus…
Cristina, tarta are un gust foarte bun!
Multumesc inca o data (pentru a cata oara...) pentru premiu!