04.10.2008

Culorile toamnei

Astazi, in parc ...Ce festival de culori si de lumini. Nicio creanga nu se aseamana cu alta, niciun copac nu imbatraneste la fel....

Si ce poate sa fie mai placut dupa aceasta plimbare decat o reteta din belsugul toamnei?

Mille feuilles suculent de sfecla rosie si telina

Cu siguranta ca telina sau sfecla nu sunt legumele cele mai frumoase pe care le intalnim in piata! Totusi ele se numara printre preferatele mele. Reteta de mai jos le combina intr-un amestec simplu dar deosebit de savuros. Folositi o tepusa de lemn sau o scobitoare pentru a tine toate straturile de legume.

Ingrediente

Salata de telina
1/2 telina
1 iaurt
1 lingura de mustar iute
1 lingura de suc de lamaie

Salata de sfecla
1 sfecla
sare

Sos
1 lingura de otet de Xeres
4 linguri de ulei de masline
sare

1 maslina pentru decor

Preparare

Prefer sa coc sfecla la cuptorul cu microunde, intr-un vas cu capac in care adaug putina apa. Sfecla e gata cam in 15 minute. Decojiti sfecla dupa ce s-a racit si taiati-o in felii.
Decojiti telina si radeti-o pe o sita.
Amestecati iaurtul cu mustarul si cu sucul de lamaie. Adaugati telina rasa. Amestecati din nou si sarati dupa gust.
Purcedeti la operatia finala. Pe o felie de sfecla adaugati putina salata de telina. Acoperiti cu o alta felie de sfecla. In acest fel alcatuiti cam 8 - 9 straturi de salate. Fixati straturile cu o tepusa de lemn in capatul careia infigeti o maslina.
Amestecati otetul cu cele 4 linguri de ulei. Sarati.
Serviti sosul alaturi de mille feuilles sau ungeti straturile de legume cu sos cu ajutorul unei pensule.
Pofta buna!

16 comentarii:

Ginette spunea...

Ce original !!! Credeam ca e o prajitura, arata atat de bine, tocmai buna pentru impresionat musafirii. Imi place !!!
P.S Te astept la un paharel de afinata ;-)

roxana spunea...

arata atat de frumos "foetajul" tau, si sunt convinsa ca mi-ar placea tare mult, Eu sunt innebunita dupa sfecla si telina, asa ca poate o fac si eu curand. Iar pozele de toamna sunt absolut minunate, te invidiez. Palmierii nostri nu se schimba niciodata. Numai la serviciu, pe strada aia sunt niste copaci foiosi absolut superbi care ruginesc si apoi raman goi, parca sunt inapoi acasa.

Irina spunea...

Exact, Ginette. Si simplu, si rapid, si de efect.
As veni la un pahar de afinata (dulce...) dar si la un chec de afine!

Irina spunea...

Roxana, sper sa o faci, noua ne-a placut foarte mult.Parcul arata asa de frumos, am ales doar cateva fotografii.. Culorile sunt minunate. Poate reusesti sa vii acasa la sfarsitul anului ?

Cristina spunea...

Irina este absolut minunata reteta ta, musai sa te copiez !
Nici nu ma gindam ca se potrivesc cu toate ca eu le asociez mereu la cartofi si pe una si pe alta deci daca au un numitor comun e clar ca merg si ele impreuna :-)

Duminica placuta !

Irina spunea...

Te rog, incearc-o ca imi face MARE placere!
Sper sa iti placa.
Duminica placuta in continuare si tie. Nu imi spune ce gatesti, cu siguranta ca reteta ta are un numitor comun cu a mea!

Lory spunea...

http://gastronomie.arely.ro/culorile-toamnei/ aici am vazut aceata reteta a ta ...le-ai dat tu acordul?/...fiindca si o parte din retetele noastre sunt aici fara acordul nostru

Irina spunea...

Nu, Lory... Nu le-am dat acordul!

Diana spunea...

Ai un blog minunat.
Premiul Proximidade, din partea mea.

Irina spunea...

Multumesc mult, Diana !!!

DIANA spunea...

Si la mine ai un premiu!Pupicei!

Irina spunea...

Mutumesc inca o data... si celei de a doua Diane!

ina spunea...

Bonjour! Daca vizitezi blogul meu mai gasesti ceva! P.S:Sper ca nu te-am zapacit cu atatea premii! :-)

Irina spunea...

Ina, multumesc tare mult si tie! Pe mine ma jeneaza atatea premii.... nu stiu ce sa mai spun!

mercotte spunea...

C'est superbe même si je ne comprends pas tout, mais quand même un petit peu !!
Merci aussi à toi pour "macarons"

Irina spunea...

Quel bonheur de te lire...
J'attends avec impatience ton livre et je pense que je lirais tes conseils avec un réel bonheur. Au plaisir,
Irina