08.10.2008

Jumatatea plina a paharului ?

Uitandu-ma atent, astazi, la ceea ce cumparau persoane aflate la coada alaturi de mine, mi-am spus ca, poate, criza financiara va schimba modul de cumparare al unei gospodine in bine.
Din ce in ce mai multa lume cumpara produse de sezon sau produse locale, nu semi-preparate sau produse exotice. Tendinta, considerata o extravaganta acum cativa ani, a devenit un obicei, eu zic, sanatos.
Si, pe langa beneficiile economice evidente, cu siguranta ca exista si satisfactia enorma a unei gospodine pentru un lucru facut in casa, in care stie exact ceea ce a pus, si pe care ea l-a realizat.

Sos pesto facut in casa



Ingrediente :

1 buchet de frunze de busuioc
6 linguri de ulei de masline
50 g de parmezan
3 catei de usturoi
50 g de samburi de pin (puteti sa ii inlocuiti cu migdale, nuci, alune, etc.)
sare si piper


Preparare
Spalati si uscati frunzele de busuioc.
Curatati cateii de usturoi.
Puneti toate ingredientele intr-un robot in afara de ulei.

Amestecati bine si turnati incet uleiul de masline pana obtineti un sos.
Serviti cu paste.

Sosul se poate pastra la frigider, intr-un borcan inchis cu un capac, daca turnati deasupra lui putin ulei de masline.

Pofta buna !

15 comentarii:

ina spunea...

Intr-adevar Irina sosul acesta este fabulos... imi place la nebunie! L-am facut si eu in urma cu vreo luna si l-am postat. Mmmmmm ce pofta mi-ai facut!

roxana spunea...

Si mie imi place Irina, atat de mult cateodate fac si sandwichuri cu sunca, branza si sos pesto. Nu ramane niciodata sa stea in frigider in borcan.

Mona spunea...

Irina, am trecut putin pe la tine sa vad ce ai mai facut...miroase asa frumos la tine!!... aroma toamnei, este prezenta prin pozele tale...ruginiul frunzelor este absolut superb..o paleta de culori magnifica..imi place toamna cu mirosul de gutui si apusurile de soare rosiatice...

ps. imi place mult reteta cu sfecla si telina...doua legume care mie imi plac ff mult...am s-o fac negresit..si chiar iti multumesc inca de pe acum...te pup :)

Irina spunea...

Ina, si mie imi place foarte mult!

Irina spunea...

Roxana, ideea fiind foarte buna, astazi mi-am luat la servici un sandwich cu sunca si pesto... si doua frunze de salata!

Irina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Irina spunea...

Mona, tare mult imi plac mesajele tale. Imi pare bine ca iti place reteta si sper sa fie pe gustul tau!

Ginette spunea...

Gustos, gustos....e bine de stiut ca tine la frigider, asa pot face o cantitate mai mare. Te pup Irina!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Edith spunea...

Superbe pozele! Vezi ca individa care ti-a furat pozele si retetele e updatata si cu reteta asta :(

niko spunea...

Irina,
ti-am daruit un premiu.
Niko

P.S. arata grozav sosul tau (din nefericire pentru mine am plantat si eu busuioc in ghiveci si n-a rasarit asa ca o sa mai incerc)

Irina spunea...

Edith.... eu nu mai am cuvinte! Un adevarat fan!!!!

Irina spunea...

Niko, multumesc pentru prietenie!

Melianda spunea...

Ioana ce bine arata sosul, am sa fac si eu dar asta numai daca mai gasesc ceva frunze verzi de busuioc prin gradina...te pup si felicitari pentru toate retetele tale.

Irina spunea...

Multumesc pentru mesaj, Melianda! Te mai astept.