12.10.2008

Surprize placute

Mi se intampla, destul de des, sa ma trezesc prima duminica dimineata. De fapt... a doua, Filou fiind cel care se scoala(cu o precizie care ma va aduce la disperare) la ora sase dimineata.
Incetul cu incetul, am inceput sa apreciez din ce in ce mai mult calmul diminetii de duminica, degustand cafeaua sau ceaiul insotite de o bucata de chec in fata calculatorului, citind ziarele romanesti pe internet sau blogurile culinare.
In dimineata de astazi am apreciat trei lucruri si ma grabesc sa vi le impartasesc si voua.

In primul rand, blogul lui Niko si reteta postata pe 11 octombrie Compot pe zahar.
Reteta mi-a adus aminte de lucrurile simple si atat de bune facute de noi, de gustul adevarat al fructelor culese din pom, de Radu Anton Roman, de casa.

In al doilea rand, am descoperit premiile Ioan Chirila, pentru care am pus reclama in partea dreapta a blogului. Ma bucur atat de mult cand descopar artisti amatori, oameni care si-au transformat talentul in pasiune si pasiunea in arta. Iar cand acesti "amatori" sunt rasplatiti de oameni de specialitate, mi se pare ca arta si frumosul se raspandesc in intreaga lume. Ce poate sa fie mai frumos ?

In al treilea rand...am descoperit ca reteta de mai jos este excelenta, de aceea v-o recomand cu caldura si voua.

Chec cu banane si ciocolata

Ingrediente
175 g unt la temperatura camerei
200 g zahar
2 banane mari
50 g ciocolata
275 g faina
3 oua
1 plic praf de copt
1 plic de zahar vanilat

Preparare

Taiati in bucati mici ciocolata si bananele.
Amestecati untul cu zaharul. Adaugati ouale si amestecati din nou.
Adaugati faina, praful de copt si zaharul vanilat.
Amestecati aluatul cu bucatelele de ciocolata si de banana. Amestecati usor, cu ajutorul unei lingure de lemn.
Varsati aluatul intr-o forma de chec.
Puneti forma in cuptor la 175°C timp de 45 de minute.
Pofta buna!

6 comentarii:

Edith spunea...

banane+ciocolata nu e combinatia ea preferata, insa arata bine si imi place mult poza :)

Irina spunea...

Nu iti place banana split sau tarta cu ciocolata si banane??? Cum reusesti ?
Imi pare bine ca iti place macar poza. Cred ca poti sa inlocuiesti bananele cu alte fructe...

niko spunea...

Irina,
ma bucut ca te-am surprins placut si ti-am infrumusetat ziua.... si tu ne-ai bucurat noua sufletul cu fiecare articol (inclusiv cu cel de fata: checul asta minunat)

Irina spunea...

Multumesc din inima, Niko.

Ginette spunea...

Ce gustos, am sa-l fac cu prima ocazie.
Esti norocoasa ca Filou se scoala la ora 6 dimineata, Lizica la ora 5 dimineata ma trage de picioare sa ma dau jos din pat, sa ne jucam, evident, sau vine si ma linge pe pleoape ca sa o mangii.....asa ca ma supun :-) cu iubire.
Te pup !

Irina spunea...

5 dimineata!!! Totusi se vede ca e pisica... e mai fina, mai delicata. Al meu ma fixeaza, apoi ofteaza, apoi miorlaie, apoi ma impinge cu botul... pana cand ma musca de degete!