1. Zambiti celor din jur, zambetul e contagios.
2. Ascultati linistea diminetii. Sau a serii.
3. Daca sunteti la volan, lasati pietonii sa traverseze linistit.
4. Cumparati o floare si asezati-o la loc de cinste.
5. Faceti o plimbare lunga pe malul apei.
6. Uitati-va la un film bun.
7. Scrieti un bilet de dragoste si congelati-l intr-un cub de gheata.Serviti-l celui ales.
8. Culcati-va la noua seara.
9. Beti un ceai cu multa lamaie intr-o cana veche de portelan.
10. Intrati in bucatarie si preparati o reteta favorita de prajitura, paine sau briosa. Pentru mine, panettone :
Panettone
Reteta de Alba Pezone
Ingrediente
Maia
45 g de faina
5 g de drojdie proaspata
30 g de lapte caldut
Aluat (toate ingredientele trebuie sa fie la aceeasi temperatura)
250 g de faina
90 g de unt la temperatura camerei
75 g de lapte gras
5 galbenusuri
65 g de zahar
30 g de drojdie proaspata
50 g de stafide
50 g de coaja de lamaie confiata
50 g de coaja de portocala confita
20 g de rom
1 galbenus pentru uns
Preparare
Reteta se face pe parcursul a trei zile.
Ziua 1 (de exemplu, vineri dupa amiaza).
Pregatiti maiaua. Amestecati cu ajutorul unei linguri cele trei ingrediente.
Acoperiti maiaua cu o folie de plastic si lasati-o sa creasca langa un calorifer timp de 3 ore, pana isi dubleaza volumul.
Amestecati cojile de fructe taiate bucati mici cu stafidele si cu romul. Lasati-le la macerat.
Amestecati ingredientele pentru aluat (toate in afara de unt si de fructele macerate).
Aluatul e destul de moale. Daca folositi un robot de tip KA, bateti timp de 5 minute la viteza 2.
Incetul cu incetul adaugati untul. Dupa ce acesta s-a incorporat, adaugati fructele macerate si amestecati usor.
Acoperiti vasul cu un servet. Lasati aluatul sa creasca timp de aproximativ 2 ore. Eu l-am lasat in cuptorul cald stins.
Bateti din nou aluatul timp de cateva minute, puneti-l intr-un castron acoperit cu o folie de plastic si lasati-l o noapte intreaga la frigider.
Sambata dimineata scoateti aluatul din frigider si taiati-l in portii diferite. Eu am folosit o forma adanca si 6 forme de muffins.
Daca nu aveti nici o forma asemanatoare, folositi conserve goale si spalate bine. Ungeti-le cu unt si faina sau folositi hartie pentru copt astfel incat aluatul sa iasa usor dupa coacere.
Lasati aluatul la crecut timp de 3 ore.
Ungeti-l cu galbenusul de ou.
Coaceti formele de muffins la 200°C timp de 25 de minute si forma cea mare timp de 40de minute.
Pofta buna!
Comentarii
Oricum, multumesc pentru retete. O sa improvizez putin...
Fie ca aroma de brad, colindele, cozonacul cald si mirosul de iarna sa va umple inimile de bucurie, sufletele de liniste si viata de impliniri !!
Bucuria Craciunului sa salasluiasca vesnic in inima ta luminandu-ti sufletul. Sa fii vesela si iubita si sa te bucuri de cadouri frumoase.
CRACIUN FERICIT !
LA MULTI ANI !
te pup
LA MULTI ANI !!!
Venisem sa iti urez un Craciun Fericit, linistit si cu muulte bucurii! :)
Din pacate intru foarte rar pe blog pentru ca calculatorul nostru a fost virusat. Astept o minune de la Olivier...
Sarbatori fericite,sanatate,si un an nou plin de realizari!!!
La multi ani!!
Căci un Copil ni s-a născut, un Fiu ni s-a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veşniciilor, Domn al păcii.
Isaia 9:6
Cristina
Va urez si eu un An Nou bun si fericit!