03.01.2009

Biscuiti de aducere aminte

Reteta din copilarie de biscuiti frumosi ca niste bjuterii, cu zahar pudra si dulceata.


Ingrediente

100 g de dulceata
150 g de faina
75 g zahar pudra
1 plic de zahar vanilat
100 g de unt la temperatura camerei
1 ou

Preparare

Amestecati untul cu ajutorul unui robot. Adaugati zaharul pudra si zaharul vanilat.
Incorporati oul si jumatate de faina.
Adaugati cea de a doua jumatate de faina, amestecati usor si foarte putin, numai cu varful degetelor.
Puneti aluatul la frigider timp de o ora.
Intindeti-l cu facaletul intre doua folii de plastic.
Decupati biscuitii cu forma dorita.

Puneti aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si puneti tava la cuptor la 180°C timp de 20 de minute.
Scoateti biscuitii, lasati-i sa se raceasca. Ungeti biscuitii plini cu dulceata, pudrati zahar peste cei care au gauri.

Uniti biscuitii.
Pofta buna!

P.S. Nu sunt o persoana care sta si face bilanturi la sfarsit de an. Viata trece cu o repeziciune infioratoare, intamplarile-mi defileaza in fata ochilor, starile sufletesti mi se schimba grabit incercand sa tina pasul cu ruleta timpurilor actuale.
Totusi, acum doua zile, asteptand avionul ce ma departa de casa, nu m-am putut abtine de a trage cu urechea la conversatia a doi tineri ce faceau topul muzicii sau al filmelor 2008.
Asa ca, astazi, in fata unei farfurii cu biscuiti deliciosi cu dulceata si a unui cesti de ceai, am incercat sa imi aduc aminte de cartile sau filmele care mi-au placut mult in 2008. Iata topul meu, cadou intarziat pentru cei care citesc acest blog!

Filme

Into the wild

Juno

Atonement


Carti

Cartile lui Stephenie Meyer!
Astept cu nerabdare Twilight, adaptarea cinematografica a primului volum!


Muzica

Jason Mraz


Last Shadow Puppets


Amy Mc Donald pentru ca fredonez acest cantec de aproape o saptamana !

4 comentarii:

Ely spunea...

Iti doresc tot binele din lume pentru 2009. Gandurile si experientele culinare de pe blogul tau fac parte din lectura mea. Felicitari! Ely

Irina spunea...

Bine te-am gasit, multumesc mult pentru urari si pentru vorbele frumoase!

Roxana Gelei spunea...

La multi ani Irina! Nu stiu ce urari sa-ti fac pentru 2009, caci nu stiu ce-ti doresti, dar sper ca topul viitor sa fie si mai plin, si mai bun pt tine. Am vrut sa scriu pe blogul tau de cateva ori (am incercat si cateva din retete), insa abia acum reusesc sa o fac. Iti urmaresc postarile de ceva vreme si-mi place mult cum scrii si cat de firesc se impleteste "bucataria" cu viata ta de zi cu zi. Nu am fost niciodata un "fan" Franta, insa viata in Franta din povestirile tale imi pare o briosa pufoasa, degustata alaturi de un ceai fierbinte, intr-o zi rece dar insorita de inceput de primavara, ascultand in surdina o chansoneta si lasand totul sa curga odata cu apele Loirei. Felicitari si numai bine!

Irina spunea...

Roxana, multumesc pentru mesaj si pentru urari si bine ai venit!
Imi face intotdeauna placere sa aud ca cineva incearca retetele mele! Cat despre Franta, aceasta tara e un labirint de idei, opinii, istorie si cultura. Alege ceea ce vrei si mai vino sa discutam la o "briosa si un ceai fierbinte".