Caminul

Nu stii cand incepi sa te atasezi de o casa. De pereti, de lumina, de zgomotele ei. Stii numai ca, dintr-o data, casa devine acasa. A ta. Deschizi usa si inima e plina. Totul devine cunoscut, stapanit si propriu.

Clipele trec, dorintele nu mai sunt aceleasi, vrei flori, aer si dupa amiezi linistite la umbra copacilor. Ti-e greu sa iti lasi amintirile dar vrei odai mari si colorate, scari de lemn lustruite, usa larg deschisa pentru cei dragi.
Acasa trebuie sa devina camin.

Ne mutam in cateva luni. Imi pare rau, mesajele mele sunt rare, in acest moment gandurile imi zboara spre interioare, culori si cutii cu mentiunea "fragil".

Inghetata de capsuni
Reteta de Nathalie Beauvais

Reteta de mai jos este inghetata preferata a lui Olivier. Se face usor si repede. Atentie, din aceste ingrediente realizati 2 kg de inghetata. Puteti sa o pastrati in congelator toata vara, eu o congelez in forme individuale de silicon. Dupa doua zile, scot formele si impachetez inghetata in pungi mici de plastic.
Ingrediente
1 kg de capsuni coapte
500 g de zahar brun
500 g de smantana pentru frisca
Sucul de la o lamaie
Preparare
Spalati fructele usor. Taiati frunzele si coditele.
Mixati intr-un robot capsunile, zaharul si sucul de la lamaie pana obtineti un suc mai gros.
Transformati smantana in frisca.
Adaugati incet sucul in frisca, amestecand cu ajutorul unei spatule sau unei linguri de lemn de jos in sus.

Varsati inghetata in doua forme de chec sau in ce forma doriti.
Puneti inghetata la congelator timp de 24 de ore. Serviti.
Pofta buna !

Comentarii

roxana a spus…
Pivesc fotografia si-mi spun "ce fain este si in momentul asta, ACASA-ul tau", Irina! Cald si tare primitor...
Insa ma bucur mult pentru tine ca sunteti deja pe drumul de a va construi un CAMIN. Unul care sa va primeasca cu noile provocari si bucurii ce va asteapta, odata cu nostalgia amintirilor din vechiul acasa.
Iti tin pumnii si iti doresc din tot sufletul sa iasa toate asa cum iti doresti!
Toate cele bune cu mult drag,
Roxana
deA a spus…
Da, Irina, privesc fotografia si ma gandesc "Uite, poate fi si bine." Foarte frumos, si fotografia la fel, si tu, si Filou si "acasa" al tau. Deocamdata, eu ma simt acasa doar in blogosfera si pe ChaospiA al meu...
Irina a spus…
Roxana, nu e asa de simplu sa iti construiesti caminul. Ca sa spun drept, ezit intre stilul clasic, shaker sau boem chic.... Ce zici, parca m-am nascut designer!!!
Irina a spus…
Poate sa fie bine oriunde. Cumpara un buchet mare de flori sau o lampa cu abat-jour vechi si lumina calda... Si daca tot nu iti este bine...gandeste-te sa treci pe la noi!
Edith a spus…
Cred ca-ti vine tare greu...
Spor la impachetat si mutare cat mai usoara!
Anonim a spus…
Foarte bune retetele! tineti-o tot asa! http://sagatim.info
roxana a spus…
Pai judecand dupa ce si cum postezi pe blog, cu entuziasmul, bunul gust si creativitatea ce reies de aici, eu zic ca ai putea fi cu usurinta si designer! :-)
Oricum, cred ca placerea si bucuria de ce a-ti imagina si crea propriul camin, fac sa merite si efortul si lupta cu ezitarile in a alege un stil anume. Nu stiu stilul shaker cum e, dar din fotografiile postate de tine pana acum, imi pare ca "acasa-ul" tau este un amestec intre clasic si boem chic, cu o foarte puternica amprenta personala a proprietarilor. Sunt sigura deci ca si caminul va fi la fel!

PS Am zambit cand am citit raspunsul tau, pt ca intotdeauna mi-am zis ca daca ar fi sa-mi aleg o alta meserie, ar fi ceva legat de amenajarea de gradini/parcuri sau locuinte... si parca prima varianta m-ar atrage mai mult! :-)
Irina a spus…
Edith, abia m-am apucat de impachetat. De mutat , ne mutam prin iunie, iulie.
Multumesc pentru incurajari!
Irina a spus…
Multumesc pentru incurajari si sa gatim impreuna!
Irina a spus…
Roxana, nu e usor. Si asta e o meserie dar incerc! Stilul shaker e un amestec de modern si de clasic. Noi am mostenit mobila veche din familie si ne e greu sa ne despartim de ea. Ea e de fapt punctul meu de plecare. De aici, trei variante : clasic (folosind tot timpul acelasi stil vechi), shaker (amestec de clasic si modern) si boem chic, impletind modelul sobru cu idei naturale, flower power, etnic, etc.
Insa casa a apartinut unui arhitect francez ce a plecat in Africa. Culorile ei actuale sunt rosu, maro, violet. Pasari si animale impaiate se zaresc la tot pasul... nu iti mai descriu gradina (mica) dar cu o vegetatie extrem de ... densa!
Niko a spus…
Iti dorim sa ai spor la impachetat si aranjat! Eu cred ca o sa te descurci minunat, mai ales ca ai o asa "baza".
Te imbratisam cu drag,
Edith a spus…
Irina, din ce spui tu acolo cred ca ai o casa superba. Mi-ar place sa vad niste poze dar stiu ca vreau prea mult :P
Irina a spus…
Niko, multumesc pentru incurajari!
Irina a spus…
Edith, poze din casa in care stam acum ?
roxana a spus…
Din ce mi-ai scris despre cele 3 stiluri Irina, te cred acum ca-i greu de ales! Fiecare stil are partile lui faine, la care e greu de renuntat... Probabil insa ca pot fi facute diverse combinatii, care sa-ti ofere cate un "coltisor" din fiecare si sa se si armonizeze impreuna totodata.
M-am amuzat citind despre casa ce urmeaza a fi renovata: inteleg ca arhitectul a incercat intai sa-si faca in Franta un colt de jungla (à propos de gradina... densa)si o mica Africa impaiata, pana sa ia hotararea sa plece in adevarata Africa! :-)

Si uite asa, vorbind cu tine Irina, am ajuns sa visez cu ochii deschisi la cum s-ar putea face o astfel de locuinta sa-ti devina "acasa" ori "camin". Deocamdata insa raman la partea cu visatul si la speranta ca intr-un viitor destul de apropiat se va intampla si asta... :-)
Edith a spus…
Da, din cea in care stati acum. Nu pe asta ai descris-o?
Irina a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Irina a spus…
Edith, m-am pierdut.
Casa in care stam e in poza 1.
pentru casa in care vom sta nu am pus inca poze, doar cea cu scaunul din gradina! Dar am vorbit mai ales in comentarii despre stilul pe care incerc sa il gasesc in noua casa !
Acum... ca te-am incurcat de tot....pe care o vrei?
Flor a spus…
buna, Irina!
iti doresc sa reusesti sa-ti amenajezi un camin asa cum vrei si unde sa te simti acasa, si comfortabil. Mutare usoara!
Irina a spus…
Multumesc Flor!