04.10.2010

Comfort food


Niciodata nu prea am stiut ce sa mananc in septembrie, octombrie. Cand frigul incepe sa intre in case, cand inca nu dai drumul la caldura de frica de a nu chema iarna mai repede. Cand caldura de la pranz nu mai e atat de suficienta pentru a anula frigul noptii. Cand sfarsitul anului se apropie din ce in ce mai repede. Cand incepi sa te gandesti la cadouri si la brazi impodobiti. Cand simti iarna aproape. Ai vrea si totusi speri sa nu vina... Inca.

Mancare de porc cu prune uscate si morcovi

Ingrediente
2 fileuri mignon de porc (1,5 kg)
100 ml vin alb
500 g morcovi
10 prune uscate
1 ceapa
2 catei de usturoi
50 g unt
2 linguri de ulei
sare

Preparare
Indepartati grasimea de pe fileuri cu ajutorul unul cutit bine ascutit. Taiati fileurile in bucati.
Taiati ceapa si usturoiul in cuburi mici. Curatati morcovii, taiati-i rondele.
Puneti pe foc o cratita, adaugati untul si uleiul. Cand grasimea incepe sa sfaraie adaugati ceapa si usturoiul.
Cand ceapa devine translucida adaugati carnea. Lasati-o pe foc timp de 10 minute pana cand s-a rumenit.
Adaugati morcovii si vinul. Astupati cu un capac.
Lasati carnea sa se patrunda bine, cam 45 de minute. Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca aveti nevoie.
Dupa 45 de minute (sau atunci cand carnea s-a facut) adaugati prunele uscate. Amestecati si mai lasati cratita pe foc timp de 5 minute.
Pofta buna!

25 de comentarii:

alison spunea...

si mie mi-e frig,caserola ta fierbinte m-ar incalzi!:)

MONONOKE KITCHEN spunea...

Fierbinte, colorata si
cu adevarat reconfortanta!

Irina spunea...

Eu iti dau...daca vii in seara asta!

Irina spunea...

Mononoke, imi pare bine ca ti-a placut!

Roxana spunea...

Parca simt si caldura de la... gura bucatariei cu minuni. :) Mai lipseste o cana de vin fiert si am in fata ochilor o seara plina de povesti!

Sara & Miki spunea...

Imi place reteta ta cu prune uscate.

stefania spunea...

Molto buono e con un aroma di casa !

Andreea spunea...

Mmmm...nu stiu de ce sa ma bucur mai tare, ca ti-am descoperit blogul superb, sau ca am mai gasit o reteta minunata! Felicitari! Off...si ce povesti...as sta sa le ascult ca un copil mic, inainte sa adorm...O seara buna iti doresc! Treci si pe la mine daca iti face placere.

www.bucataria-sylviei.ro spunea...

Excelent arata, o adevarata minunatie !

yafa spunea...

Mi-ai adus aminte de bucataria bunicutei mele si de povestile de langa semineu. Mancarica asta e de incalzit si suflete, te imbratisez

Irina spunea...

Roxana, mie nu-mi place vinul fiert dar sunt convinsa ca ai dreptate!

Irina spunea...

Grazie Stefania!

Irina spunea...

Andreea, multumesc pentru mesaj, imi pare bine ca ti-a placut. Am trecut pe la tine, imi place bucataria chinezeasca.

Irina spunea...

Sylvia, multumesc mult!

Irina spunea...

Si eu, Yafa!

Irina spunea...

Sara, soit la bienvenue!

Liana10 spunea...

O idee buna pt.un sot flamand si infrigurat ;-)

Bunica spunea...

Da, una din cele mai delicioase combinatii: carne cu prune uscate...
Felicitari pentru blog si mai ales pentru poze, te urmaresc de ceva vreme cu mare placere. Te-am trecut si in lista mea de favorite
Bunica

Falvo spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

Concurs Invisible spunea...

Te asteptam sa intri si tu in concursul nostru unde poti castiga premii in bani!

Stefan Jurca spunea...

Mmmmmm! Acum mă duc să încerc rețeta!
Te pup,
Ștefan

Irina spunea...

Ai dreptate, Liana!

Irina spunea...

Multumesc, bunico! Am facut si eu la fel!

Irina spunea...

Falvo si Concurs Invisible, multumesc ca v-ati gandit la mine!

Irina spunea...

Stefan, sper sa iti placa!