Pentru ca sunt in perioada in care retetele simple, bune, pe care le-am facut de atatea ori si pe care le tin in acelasi clasor de ani de zile ies la suprafata.
Pentru ca Easy peasy mi-a vorbit AICI de paste intr-un moment in care strigatul stomacului meu se putea auzi pana la cativa km departare.
Pentru ca reteta ei mi-a placut si mi-a adus aminte de a mea.
Pentru ca si a mea e usoara. Pe cat e de usoara, pe atat e de buna.
Pentru ca in reteta mea e vorba de un el si de o ea, pe o ploaie cumplita dar cu soare, undeva intre Montparnasse si Eiffel. Singuri, intr-un oras umed, imbaiat cu grija, ca un copil nou nascut.
Pentru ca aceste paste au fost mancate atunci in fuga. Repede, prea repede, ceasul trecuse si nu mai era timp.
De atunci le fac din cand in cand. Ca o aducere aminte. Ca azi. Azi ploua si e frig.
Ingrediente
200 g paste (spaghetti)
20 cl smantana lichida
2 lingurite de ulei de masline cu aroma de trufa alba
putin patrunjel, sare
Preparare
Fierbeti pastele. Opriti-le cu 5 minute inainte de a fi fierte. Scurgeti-le si adaugati smantana.
Puneti-le din nou pe foc. Amestecati din cand in cand pana cand smantana s-a evaporat si a invaluit pastele ca un fel de crema (cam 5 minute). Adaugati sare si uleiul de trufe. Presarati patrunjel.
Serviti.
Pofta buna!
Pentru ca Easy peasy mi-a vorbit AICI de paste intr-un moment in care strigatul stomacului meu se putea auzi pana la cativa km departare.
Pentru ca reteta ei mi-a placut si mi-a adus aminte de a mea.
Pentru ca si a mea e usoara. Pe cat e de usoara, pe atat e de buna.
Pentru ca in reteta mea e vorba de un el si de o ea, pe o ploaie cumplita dar cu soare, undeva intre Montparnasse si Eiffel. Singuri, intr-un oras umed, imbaiat cu grija, ca un copil nou nascut.
Pentru ca aceste paste au fost mancate atunci in fuga. Repede, prea repede, ceasul trecuse si nu mai era timp.
De atunci le fac din cand in cand. Ca o aducere aminte. Ca azi. Azi ploua si e frig.
Paste cu aroma de trufa alba
200 g paste (spaghetti)
20 cl smantana lichida
2 lingurite de ulei de masline cu aroma de trufa alba
putin patrunjel, sare
Preparare
Fierbeti pastele. Opriti-le cu 5 minute inainte de a fi fierte. Scurgeti-le si adaugati smantana.
Puneti-le din nou pe foc. Amestecati din cand in cand pana cand smantana s-a evaporat si a invaluit pastele ca un fel de crema (cam 5 minute). Adaugati sare si uleiul de trufe. Presarati patrunjel.
Serviti.
Pofta buna!
Comentarii
Pastele cred ca ies bune - voi cauta sa cumpar ulei cu aroma de trufa alba, sa le incerc. Ceva asemanator fac si eu, dar cu nuci pisate sau cu ciuperci brune -ciupercile feliate le calesc intr-o lingura de ulei cu un catel de usturoi; cand sunt gata, pe pun in blender si le fac pasta, amestec cu smantana si pastele si mai las putin pe foc, sa devina cremoase.