20.02.2011

Invata-ma sa desenez un curcubeu

Peste cladiri triste sau cerul innorat, in sufletele strainilor care trec pe langa mine.


robo-rainbow from mudlevel on Vimeo.

Invata-ma sa te astept inca, seara de seara. Nu te-am vazut atat de mult timp. Si mi-e greu.



Invata-ma sa reusesc sa imi colorez inca viata.


Salam de ciocolata

200 g ciocolata neagra
100 g unt
1 galbenus
4 linguri de lapte
150 g de biscuiti, piscoturi, bezea, fistic, stafide, bomboane, alune, etc.
zahar pudra

Topiti la bain marie ciocolata si untul impreuna. Luati cratita de pe foc si lasati-o 5 minute sa se raceasca.
Taiati biscuitii, piscoturile, bezeaua in bucati nu foarte mici.
Adaugati galbenusul si laptele la ciocolata calda. Amestecati repede, nu incercati sa incorporati aer, nu aveti nevoie.
Varsati biscuitii si celelalte ingrediente seci in ciocolata si amestecati din nou.
Intindeti o folie de aluminiu, varsati ciocolata si dati-i o forma de salam. Rulati folia, puneti salamul la frigider o noapte intreaga.
Varsati zahar pudra intr-o punga, dezveliti salamul, puneti-l in punga cu zahar, inchideti punga si intoarceti salamul pe toate partile pana se acopera de zahar. Taiati felii nu foarte subtiri.
Tineti salamul la frigider.
Pofta buna!

15 comentarii:

Bucate apetisante spunea...

Asteptam cu sufletul la gura o reteta noua...stiam ca duminica trebuie sa apara ceva :)
Salam de biscuiti facut
de mine inca nu a aparut in casa mea desi de multe ori mi-am propus sa fac.
Nu sunt fana a fisticului dar banuiesc ca daca-l exclud va fi la fel de bun salamul.
Chiar daca pt. reteta asta nu e necesara masina de paine aduc vorba de asta si-ti spun ca datorita tie incepe pe zi ce trece sa ma intereseze tot mai mult o masina de paine :) Nu stiu daca ti-am mai spus :)

hapleablog spunea...

O bunatate ce sa mai zic.

Explora Cuisine spunea...

Ce bine arata :) ai un premiu/leapsa la mine pe blog :) O seara frumoasa!

Roxana spunea...

Ce frumos spus si ce simplu!
In rarele lui aparitii, curcubeul a fost intotdeauna, pentru mine, un semn bun. Se leaga drag si dureros in acelasi timp, de amintirea unui om extraordinar ce nu mai este, dar care mi-a aratat ce inseamna sa traiesti frumos, sa traiesti cu adevarat.

Daca se poate, as adauga textului tau, o scurta continuare: "Invata-ma, caci inca mai vreau a invata"... Asa te vad eu: mereu deschisa catre noul si frumosul din jurul tau, Irina!

Mihaela spunea...

Eu mereu il faceam cu cacau, cu ciocolata nu am incercat, dar banuiesc ca iese mult mult mai bun, abia astept sa incerc, multumesc pentru idee :)

www.bucataria-sylviei.ro spunea...

Extraordinar arata !!!!!!!!!!!!!!Ador melodia pusa de tine, e divina .

yafa spunea...

Intre melodie si salam, ma intreb pentru o secunda ce sa aleg, apoi imi dau seama ca nu pot lasa inima sa-mi balanseze asa intre un dulce facut de tine si o melodie atat de fin aleasa. Ascult si as fura o feliuta....Pupicei

Antzu' spunea...

arata grozav..:X

Ciuşca spunea...

Când eram copil, mama făcea orice alte prăjituri mai puţin salam de biscuiţi. Se găsea ceva asemănător la cofetărie însă pe-acolo nu prea aveam de ce să calc. Acum că m-am făcut mare îmi fac singură, şi neapărat o să vreau să încerc şi versiunea ta.

MariaM spunea...

Si eu o sa incerc. Nu pare greu .:))
Poate e mai greu sa astepti sa treaca ploaia dar atunci sigur se va desena singur si va fi perfect.
Uite ceva fain:
http://www.youtube.com/watch?v=Tk_uqhIFO1w

MariaM spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=Tk_uqhIFO1w

MM spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=ggdoi0rgSjI

:)about rainbow

Anonim spunea...

Irina, l-am facut aseara si mi-a iesit foarte bun! Ai mei l-au mancat aproape pe tot. Multumesc!

Anonim spunea...

ce se poate folosi in locul foliei de aluminiu, care nu este tocmai sanatoasa? multumesc

Irina spunea...

Cred ca poti sa folosesti un prosop de bumbac nu prea mare.Orice in care poti sa infasori bine salamul.