O reteta facuta in aceasta seara, cu prieteni francezi si cu gandul la Dulcea Romanie. Provocarea lunii August "Dulce Romanie 2011" o gazduieste Gaby_D.
Reteta pentru 2 persoane
Ingrediente
200 g paste chinezesti
1 dovlecel lung
2 morcovi
2 piepti de pui (200 g)
1 ceapa
1 catel usturoi
sos soia
otet de mere
ulei de susan
Preparare
Paste chinezesti cu legume si pui
Reteta pentru 2 persoane
Ingrediente
200 g paste chinezesti
1 dovlecel lung
2 morcovi
2 piepti de pui (200 g)
1 ceapa
1 catel usturoi
sos soia
otet de mere
ulei de susan
Preparare
Taiati fasii pieptii de pui. Amestecati 5 linguri de sos de soia, 1 lingura de otet si 2 linguri de ulei. Adaugati puiul si lasati-l in marinada timp de 30 de minute.
Curatati usturoiul si ceapa, taiati-le cuburi mici.
Spalati celelalte legume, taiati-le batonase.
Puneti la fiert o oala de apa de 2 l. Sarati. Stingeti focul cand apa a inceput sa fiarba. Varsati pastele si lasati-le sa se faca timp de 5-7 minute. Strecurati si opriti 1/2 cana de apa in care au fiert pastele.
Puneti o tigaie sau un wok pe foc, adaugati 1 lingura de ulei de susan. Prajiti in ulei usturoiul si ceapa, adaugati morcovii si lasati sa se friga timp de 5 minute. Adaugati dovlecelul si mai lasati inca 5 minute, amestecand din cand in cand. Adaugati puiul si marinada, lasati puiul sa se faca timp de 7-10 minute. Puteti adauga putina apa daca vedeti ca ca sosul s-a evaporat.
Cand puiul s-a facut, adaugati pastele si amestecati bine. Serviti imediat.
Pofta buna!
Comentarii
Cred ca ar fi timpul sa incerc si eu sa le fac altcumva si de ce nu reteta aceasta.
Imi lipsesc uleiul de susan,otetul de mere si nu am paste chinezesti dar nu cred ca se schimba chiar asa mult gustul daca folosesc otetul clasic, ulei de masline si paste italiene ,nu?