Sfarsitul vacantei

Imi place frigul de dimineata, astept si ma desfat cu caldura blanda a soarelui in amiaza. Imi place tensiunea inaintea unui nou inceput, simt asteptarea, planific noi rezolutii si sperante. Privesc cu placere viitorul si profit de moment. O duminica blanda, ca oricare alta. Septembrie. Cu voci de copii, ghiozdane, caiete si primele note. Primele frunze galbene, ruginii. Septembrie si primele note.

Biscuiti Linzer


Ingrediente
Biscuiti:
2 oua
175 g zahar
375 g faina
75 g pudra migdale
100 g unt moale
Dulceata:
(reteta de Christine Ferber)
800 g zahar
1,2 kg prune
1/2 lingurita de scortisoara (optional)
1/2 lamaie

Preparare
Dulceata
Prima zi : Spalati fructele, scoateti samburii, taiati prunele in jumatati. Amestecati prunele, zaharul, scortisoara si sucul de la jumatatea de lamaie. Acoperiti cu un capac timp de o ora.
Puneti la fiert pana la primul clocot amestecand usor, din cand in cand.
Retrageti de pe foc, asteptati sa se raceasca si puneti cratita la frigider o noapte. A doua zi curatati prunele de pielita.
Repuneti cratita pe foc mijlociu, tineti-o cam 15 minute dupa ce a inceput sa fiarba. Varsati in borcane curate, astupati imediat. Va iese cam 1,2 kg de dulceata.
Biscuiti
Amestecati cu un tel ouale si zaharul. Adaugati faina si migdalele si amestecati, din nou, cu mainile. Adaugati untul moale, taiat bucati mici si amestecati, nu foarte mult, pana incorporati untul. Puneti aluatul la frigider 2-3 ore.
Scoateti aluatul, intindeti-l pana obtineti 2-3 cm grosime, taiati in forme, jumatate pline, jumatate decupate din nou ca in fotografie. Aveti grija sa pastrati aluatul rece tot timpul.
Preincalziti cuptorul la 180°C, puneti tavile cu biscuiti, una dupa alta, cam 15 minute. Scoateti biscuitii din cuptor, asteptati sa se raceasca, puneti dulceata pe formele pline si presarati zahar pudra pe cele decupate. Asamblati biscuitii. Pastrati-i intr-o cutie metalica.
Pofta buna.

Comentarii

Bucate Apetisante a spus…
Ce simpatici sunt biscuitii.
Foarte frumoas apoza.
Irina a spus…
Multumesc! Simpatici si buni.
Irina a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mihaela a spus…
Oh ce dragut arata! :) vreau sa fac si eu acum :)
Mirela a spus…
Ce bine arata!!! Nota 10, ca sa fiu in trend! :))
Bianca a spus…
Irina, sunt minunati. Si poveastea care ii insoteste. Aici inca astept toamna si sper sa fie lunga si frumoasa. Numai bine!
Unknown a spus…
Ma tenteaza rau de tot dulceata de prune. Ce reteta buna.
Irina a spus…
Mihaela, ma bucur ca iti plac!
Irina a spus…
Bine zis, Mirela! Multumesc.
Irina a spus…
Bianca, o toamna placuta iti doresc.
Irina a spus…
Brindusa, e o dulceata buna, fina si pentru ca arunci pielitele.
Dragalasi tare biscuitii,sigur sunt si buni.P.S.Am deschis si eu blog si te rog daca vrei sa mi te alaturi si sa ma urmaresti,sunt si eu in cautare de prieteni care sa ma viziteze si sa-mi spuna daca le place ce vad la mine sau nu.Multumesc mult.O zi buna.
Mihaela Negrescu a spus…
arata superrrrr!!!!nota 20!:)felicitari!!!
Delicioasa a spus…
Ce desert savuros: prune, scortisoara, biscuiti... Irezistibil!
Bunica a spus…
Superbi! Ma emotionez de fiecare data cand vad ca ai mai postat ceva nou pentru ca stiu ca o sa fie ceva perfect :)
Felicitari Irina
catkitchen a spus…
superba prezentarea !!!
Irina a spus…
DiaMar, bine ai venit si mult succes!
Irina a spus…
Mihaela, multumesc!
Irina a spus…
Deliciosi biscuitii, intr-adevar. Au disparut foarte repede...
Irina a spus…
Cat, multumesc mult!
Marian a spus…
Arata super! As manca si eu unul :-)....
Foarte frumoasa poza!
Irina a spus…
Marian, chiar ca ti-as trimite! Multumesc pentru mesaj!
Camyk a spus…
O idee perfectă pentru o zi de neuitat: prima zi de școlar!
Ana Maria Ciolacu a spus…
Minunate imagini, deliciosi biscuiti! Ca intotdeauna... Esti o sursa de inspiratie pt mine. Multumesc!
xoxoxo