What Liberty Ate

                                                                                

Probabil stiti deja ca, acum doua saptamani, a aparut primul numar al revistei create de catre Gabriela Iancu, What Liberty Ate. O puteti citi aici :

Gabriela povesteste cu pasiune despre lumea ei, despre calatorii in orase frumoase, despre lucruri dragi ei si noua. In revista veti gasi interviuri cu Sara Forte (Sprouted Kitchen), Stephanie Shih (Desserts for breakfast) sau Ashley Rodriguez (Not without salt). Va veti putea plimba in Praga sau Venetia. Veti putea face cunostiinta cu Fierceful...prieten, de la distanta, cu Filou, prezent, si el, in paginile ulterioare. Apoi, veti citi cateva interviuri cu bloggeri culinari romani de care, la fel ca si Gabriela, ma simt foarte atasata : Ciusca (Gateste si musca) si Beatrice (Delicioasa). Ciusca pentru ca blogul ei are mult farmec si mister iar Beatrice pentru ca rar am vazut un blog care sa respire atat de multa naturalete si dragoste de a impartasi cu cei din jur. In revista veti gasi si idei semnate de catre Liliana Rusu (Gradina cu migdale) despre amenajari si decoratiuni interioare. Nu in ultimul rand, Gabriela a ales sa lucreze cu Irina Vochita (Sportychoco), "obsedata de un stil de viata sanatos".
Si iata reteta mea de tarta cu mere din revista, inspirata de tarta cu mere creata de Alain Passard.


Ingrediente
1 aluat foietaj
200 g de dulce de leche sau de caramel (gasiti retetele pe blog)
6 mere rosii
zahar pudra
Preparare
Intindeti aluatul in tava de placinta rotunda (26 cm). Varsati peste aluat caramelul sau dulceata de lapte. Le puteti inlocui cu miere amestecata cu putina apa, atat cat sa o puteti intinde peste aluat.
Spalati bine merele. Decojiti-le folosindu-va de un cutit de curatat fructele sau legumele. Infasurati coaja in jurul ei, pana ii dati forma de trandafir. Fixati fiecare trandafir in caramel. Incepeti cu marginile si continuati pana ati acoperit toata suprafata. Presarati zahar pudra.
Preincalziti cuptorul la 180°C. Puneti tava la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!

Comentarii

liana a spus…
Foarte frumos efectul de buchet de trandafiri, si ce simpla e ideea!...
Din bucataria mea a spus…
Ador tartele iar aceasta e mai mult decat perfecta!!!Pup si o seara minunata sa ai!
roxana a spus…
Ce fain, cumva pe aceeasi idee cu tarta aceea fabuloasa cu morcov si dovlecel.
Cum spunea si liana mai sus, parca-i un mare si frumos buchet de trandafiri: simpla, ingenioasa, de efect! :)
Felicitari pentru aparitia in "What Liberty Ate", cred ca o meriti pe deplin! Pentru talentul si daruirea pe care le pui in bucate, pentru povestile si fotografiile extraordinare ce vin sa le sustina. Bravo!
Arata absolut extraordinar!
Ioana V. a spus…
arata senzational...
Emily a spus…
minunata revista si minunata si tarta asta extrem de frumoasa si delicioasa! trebuie sa o refac si eu cat mai curand! te imbratisez cu drag :*
Marian a spus…
Waw Irina, e atat de frumoasa tarta!
sara & Miki a spus…
Minunat... arata super!
Bucate Apetisante a spus…
Extra interesant aspectul!
Filou, dragul de el, ce mai face? :)
catkitchen a spus…
cred ca e cea mai frumoasa tarta vazuta , felicitari !!!!
Unknown a spus…
ce efect vizual incredibil de frumos! Imi place tare mult minunatia asta de tarta!
Happy a spus…
Iai! Cât de frumos e coșul tău cu trandafiri!!!Splendid, splendid, indeed!!!

Și da, Filou ce mai zice?
Raluca Octavia a spus…
Foarte frumos, felicitari!!! Si revista, fara cuvinte!!! Nu ma mai satur privind, citind!!! Asa da, revista!!!
Bravoooo, Irinaaa!
Tarta ta cu mere a fost foarte apreciata de toti care au citit revista, mai ales in US si Canada, si ma bucur sa aud ca v-a placut revista si voua! Oricare dintre voi, poate sa apara in urmatoarul numar!
Delicioasa a spus…
Superba tarta, superba revista! Felicitari, draga mea. Mi-a placut tare mult interviul tau, iar fotografiile sunt de poveste, cum ne-ai obisnuit. O zi frumoasa iti doresc!
Elena Sandor a spus…
Oaaa, cum arata, super!
Maya a spus…
Arata fantastic!
Anonim a spus…
Irina, poti sa mai faci inca o data tarta asta cu mere si sa arati in detaliu cum se face? As dori sa o fac pentru Sfantul Valentin dar imi e frica sa nu gresesc ceva. Multumesc.
Silvia