31.12.2011

La multi ani!

Tuturor.
Rulada de Sarbatori
Pregatiti prajitura cu o zi inainte de a o servi.
Crema
3 oua
3 linguri zahar
25 cl lapte
3 linguri rase de maizena
2 plicuri zahar vanilat
200 g unt
5 linguri cognac
2 picaturi de colorant alimentar galben

Blat
4 oua

125 g zahar
125 g faina
50 g unt
Cireste confiate, coaja de portocale confiata taiata bucati mici
Bezele pentru decor.

Scoateti untul din frigider, taiati-l in bucati mici, lasati-l deoparte pana preparati crema.
Varsati intr-o cratita maizena cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati ouale, amestecati dupa fiecare ou. Adaugati colorantul si apoi laptele racit. Amestecati bine. Puneti cratita pe foc mic, amestecati tot timpul pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa. Stingeti focul, lasati crema sa se raceasca fara sa o puneti la frigider. Amestecati din cand in cand.

Amestecati untul cu o lingura de lemn pana obtineti o pasta. Incorporati untul in crema racita lingura cu lingura. Amestecati indelung dupa fiecare lingura de unt. Adaugati cele 5 linguri de cognac si amestecati din nou. Puneti crema la rece.

Bateti galbenusurile cu zaharul. Bateti albusurile spuma. Topiti untul si lasati-l la racit.Adaugati faina si si untul la galbenusuri. Adaugati apoi usor si albusurile.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Varsati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Puneti tava la copt timp de 12 minute. Rasturnati foaia peste un prosop uscat pe care ati presarat putin zahar pudra. Rulati foaia cu tot cu prosop si lasati-o sa se raceasca. Derulati-o cand s-a racit si insiropati-o cu cognac.
Intindeti trei sferturi din crema peste foaie, presarati cirese si coaja de portocale, rulati si puneti prajitura la rece timp de o ora. Intindeti restul de crema peste prajiura, decorati. Pastrati rulada la frigider.
Pofta buna.


P.S. Transmit reteta Brindusei pentru "Dulce Romanie" - Provocarea lunii Decembrie 2011, colectie lansata de catre Mihaela.

14 comentarii:

sarah spunea...

cred ca a fost tare buna.imi plac mult ruladele,o sa incerc reteta.Un an nou fericit!

sandrina.sanda spunea...

La multi ani, sanatate, fericire si te astept in continuare cu retete noi !

Vasi spunea...

La multi ani cu sanatate, fericire si noroc!

AlinaS. spunea...

La multi ani! Un 2012 plin cu sanatate, bucurii si dorinte implinite!

Bucate apetisante spunea...

Un an nou fericit!

alinutzika spunea...

arata bine! La multi ani!

Sara & Miki spunea...

Anul 2012 cu bucurii si impliniri alaturi de cei dragi. Pup!

calatorprinlume spunea...

La multi ani! Un an plin de impliniri, liniste, armonie si realizari si multa multa sanatate, tie si celor dragi sufletului tau!

Bunica spunea...

La multi ani Irina!

Mitinita spunea...

Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani!

www.bucataria-sylviei.ro spunea...

La multi ani draga mea si tot binele din lume !!! Nu am prea reusit sa te vizitez in ultima vreme din lipsa acuta de timp dar mi-am clatit azi ochii si sufletul cu bunatatile tale. Inca o data toata admiratia mea si multi pupici . Silvia

Organizari evenimente spunea...

Superb! Felicitari!! arata de revista.. :) Cred ca familia ta a fost foarte incantata..

catalina spunea...

ce inseamna maizena?

Cătău spunea...

superbbbbbb